30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 19-a – Etiopia

Ziua a 19-a – 9 aprilie

Jamila a devenit cea mai nouă membră a unei mici biserici din Addis Abeba, Etiopia. Ea locuiește într-o zonă săracă a orașului împreună cu soțul ei musulman și cei doi copii mici. Locuința lor este formată dintr-o singură cameră, fără electricitate sau apă. Soțul lui Jamila este șomer și este adesea beat și leneș. Familia se luptă continuu pentru a supraviețui. De când Jamila a devenit o ucenică a lui Isus, lucrurile au devenit și mai grele. Familia ei, care o susținea financiar din când în când, a întrerupt orice contact din cauza credinței ei.

Jamila face tot posibilul să câștige puțini bani spălând rufe. Recent, a fost invitată de un vecin la o adunare creștină. Refuzase invitația de mai multe ori, dar acum vecina ei i-a spus Jamilei povestea despre cum L-a descoperit pe Isus și speranța pe care El a adus-o, în ciuda circumstanțelor dificile în care ea se afla. Așa că Jamila a fost de acord să meargă cu ea la întâlnire. Ea a continuat să meargă și, după câteva săptămâni, și-a dat seama că și ea dorea să-L urmeze pe Isus.

Jamila spune: „Vreau să fiu o soție bună pentru soțul meu și o mamă bună pentru copiii mei – un exemplu. Isus m-a schimbat pentru totdeauna. Vreau ca soțul meu să realizeze acest lucru și mă rog în continuare pentru ca și el să Îl urmeze pe Isus.”
Jamila este Oromo, popor originar din Etiopia și care formează cel mai mare grup etnic din această țară. Aproximativ 30 de milioane de oromo trăiesc în Etiopia și, în timp ce unii practică religia tradițională, aproximativ jumătate sunt musulmani sunniți însă există și o populație creștină în creștere.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru ca mai mulți etnicii Oromo ca Jamila să devină ucenici ai lui Isus.
  • Rugați-vă pentru ca Biserica din Etiopia să fie un exemplu iubitor al mesajului lui Hristos.
  • Rugați-vă pentru ca familiile musulmane din Etiopia să aibă oportunități de muncă, educație, asistență medicală și pace.

„Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, că ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” Matei 5:16

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.