30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 20-a – Burkina Faso 2

Ziua a 20-a – 10 aprilie

Un episcop evanghelic și echipa sa au fost aleși de curând la conducerea unui cult din Burkina Faso. Aceștia au vizitat autoritățile locale și liderii altor confesiuni din zonă pentru a se prezenta și a stabili relații bune. De asemenea, au considerat că este important să viziteze și comunitatea musulmană, ca parte a dialogului interconfesional care are loc în comunitatea lor.

Episcopul a ales o zi de vineri pentru a vizita moscheea, când erau prezenți mulți credincioși musulmani. La finalul rugăciunilor, au fost primiți în interiorul moscheii. Clericul islamic le-a urat bun venit și i-a întrebat care este motivul vizitei lor.
„Am venit să prezentăm noua noastră echipă și să ne exprimăm dorința de a avea o bună cooperare cu comunitatea musulmană”, a răspuns episcopul. Burkina Faso este tulburată de grupări teroriste care răspândesc frica, iar extremiștii încearcă să dezbine populația. Însă majoritatea populației dorește pacea și este recunoscătoare pentru liderii care fac apel la unitate socială.

Episcopul a ținut un discurs de încurajare în fața musulmanilor adunați: „Avem atât de multe lucruri în comun, toți trăim în țara care este patria noastră comună, Burkina Faso”. El i-a dăruit imamului o Biblie, care a fost primită cu respect: „Acesta este cel mai bun cadou pe care l-am primit în această zi, deoarece este Cuvântul lui Dumnezeu. Dar este și o carte sfântă. Această Biblie valorează mai mult decât banii”, a spus imamul.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru cei care lucrează pentru pace și unitate în Burkina Faso.
  • Rugați-vă pentru ca creștinii să aibă oportunități de a oferi Cuvântul lui Dumnezeu prietenilor lor musulmani.
  • Rugați-vă pentru musulmanii care citesc Cuvântul lui Dumnezeu să îl descopere pe Domnul Isus.

„La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu… În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.” Ioan 1:1-4

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.