Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 21-a – Pakistan

Ziua a 21-a – 11 aprilie

Educația și dezvoltarea comunitară schimbă societățile din zonele înalte din nordul Pakistanului. Demnitatea și visele răsar ca soarele dimineții peste vârfurile munților și străpung întunericul văilor izolate, pe măsură ce multe femei și fete primesc o educație și oportunități care nu le erau disponibile anterior, prin eforturile slujitorilor pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Din sate ascunse vin aceste mărturii:

„Este un miracol că ați venit atât de departe pentru a fi cu noi și pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim viețile. Acum facem parte din societate, nu mai suntem niște outsideri.”

„Ca tată, sunt atât de mulțumit. Fiica mea este foarte respectată și va fi un mare contribuitor la societate. Obișnuiam să credem că este un păcat să ne educăm fiicele, dar am învățat că nu este așa; este un privilegiu și o binecuvântare.”

„Nici măcar nu eram capabilă să îmi scriu numele. Acum pot să-mi scriu numele și să număr până la 100! Nu știam cum să citesc doza corectă de medicamente pe care să le dau copiilor mei. Acum pot citi și știu mai multe despre sănătate și igienă. Și (a spus cu un zâmbet jucăuș) pot să scriu și numele soțului meu!”

„Mi s-a spus că sunt liderul religios și că trebuie să mă țin de treaba mea. Oamenii mei erau împotriva venirii străinilor și educației pentru fetele noastre. Eram singur când v-am primit în comunitatea noastră. Acum și ei vă mulțumesc. Ei văd roadele.”

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru o mai mare deschidere spirituală în aceste comunități și pentru protecție și îndrăzneală pentru slujitorii care împărtășesc Evanghelia.
  • Rugați-vă Pentru finalizarea unei traduceri a Bibliei în limba locală și punerea ei la dispoziția celor care sunt de curând capabili să o citească.
  • Cereți-i lui Dumnezeu să ridice lideri neprihăniți în Pakistan pentru a încuraja dezvoltarea în cele mai izolate regiuni ale sale.

„Să asculte însă şi înţeleptul, şi îşi va mări ştiinţa, şi cel priceput, şi va căpăta iscusinţă.” Proverbe 1:5

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.