Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Săptămâna Patimilor: Marți


Zi plină și grea. Ca o cetate întărită, Hristos Domnul a fost asaltat din toate părțile. A rostit pilde și predici. Viitorul, cu toate semnele lui, I-a fost pe buze. Liderilor religioși le-a demascat vinovăția. I-a fost greu, dar nimeni și nimic nu L-a înfrânt.

Odată revenit în Ierusalim din Betania, acolo unde era casa prietenilor Lui, este asaltat rând pe rând de farisei, cărturari și saduchei. Pentru toți are răspunsuri clare, cu toate că întrebările lor erau pline de viclenie. Se dorea a fi prins cu vorba.

„Vai de voi!” a ieșit de pe buzele Lui, cu referire la aceia care trebuiau să fie călăuze spirituale, dar nu au fost. Nimeni nu le-a mai dat pe față goliciunea spirituală decât El, supremul Învățător.

A vorbit despre Împărăție și viitor rostind cele mai frumoase pilde. Predica Lui a fost plină de autoritate. Știa semnele veacului și le-a prezentat clar. A vorbit despre viitorul Ierusalimului. Lumea cu sfârșitul ei nu a fost uitată. Ne-a spus cum să veghem prin rugăciune. Nimic din ce era de făcut pentru acea zi nu a lăsat nefăcut.

Istovit, dar pe deplin împlinit pentru că făcea lucrarea Tatălui, se întoarce în Betania… loc plin de apreciere și iubire.

Vrem să-I cunoaștem suferința,
Ioan Cocîrțeu

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.