30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 22-a – Elveția

Ziua a 22-a – 12 aprilie

Cel mai mare număr de cereri pentru azil în Elveția provine de la afgani. Unul dintre aplicanții pentru azil este Fahim, un bărbat de 50 de ani care a venit în Elveția în urmă cu câțiva ani. Vara trecută a avut un accident cu bicicleta și i-a fost afectat umărul drept. A mers la un medic, care i-a recomandat să aplice un unguent pe zona dureroasă.

Fahim nu a mai putut să se ocupe de grădina sa dragă. Cealaltă pasiune a sa, aceea de a coase pături pentru copiii refugiați, i-a devenit, de asemenea, imposibilă din cauza durerilor puternice. După trei luni, Fahim a fost trimis la un specialist, care a constatat că umărul său fusese rupt și că acum crescuse în mod incorect. Acest medic i-a prescris fizioterapie, dar îl aștepta un drum lung până la recuperare.

O prietenă credincioasă de origine elvețiană, s-a simțit îndemnată să se roage pentru Fahim pentru ca umărul său să se vindece. Ea l-a întrebat: „Fahim, știi că eu mă rog lui Isus – mă pot ruga și pentru tine?” Fahim a acceptat, și prietena sa s-a rugat în numele lui Isus pentru vindecarea umărului său.

După câteva zile, Fahim a venit în vizită foarte fericit. „Soră”, a spus el, „doi doctori mi-au recomandat tratamente, care nu au ajutat. Dar tu te-ai rugat o singură dată și durerea a plecat!”. Prietena sa i-a răspuns, bucuroasă: „Nu am fost eu, Fahim! Slăvit să fie Isus, care a răspuns rugăciunii noastre!”

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă ca musulmani ca Fahim să-L cunoască pe Isus ca Vindecător și Răscumpărător al lor.
  • Rugați-vă pentru credincioșii elvețieni, ca ei să îi ajute pe refugiații afgani să se integreze și să găsească vindecare în urma traumelor pe care le-au trăit. Mulți dintre ei încă așteaptă decizii privind imigrația.
  • Rugați-vă ca biserica elvețiană să se roage cu îndrăzneală și să continue slujirea plină de iubire pe care o fac printre refugiații musulmani.

„Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.”

Isaia 53:5

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.