30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 23-a – Afganistan

Ziua a 23-a – 13 aprilie

De când talibanii au preluat controlul asupra Kabulului în august 2021, tensiunile dintre diferitele grupuri etnice din Afganistan au crescut. În Afganistan există în jur de 12 grupuri etnice, fiecare cu propria limbă, tradiții, valori și orientare în cadrul islamului. Talibanii, care sunt majoritari paștuni, domină toate celelalte etnii.

Diar și Aziz lucrează amândoi în același birou. Diar este paștun, un grup care prețuiește familia și tradițiile tribale și se conformează așteptărilor și presiunilor comunității lor. La fel ca majoritatea paștunilor, el nu ia decizii în mod independent, ci le ia în funcție de ideile și idealurile tribului său.

Aziz este tadjik, iar oamenii din țara sa natală din munți și-au apărat libertatea în timpul primei guvernări talibane și acum se află în rezistență, din nou. De-a lungul anilor, de ambele părți, mulți luptători și-au pierdut viața. Încă din copilărie, Aziz s-a obișnuit să trebuiască să lupte pentru libertatea sa și pentru drepturile poporului său. A pierdut atât de multe rude și prieteni, încât a încetat să mai plângă pierderea lor.

La birou, diferențele dintre ei au distrus treptat relația dintre Diar și Aziz. Glumele erau prost înțelese și simplele întrebări erau interpretate greșit ca fiind atacuri personale. Culturile lor i-au învățat că răzbunarea este un mijloc de a-și proteja onoarea, de a obține acceptare, și chiar de a obține dreptatea. Atât Diar, cât și Aziz în loc să se gândească să facă pace, se gândeau la răzbunare.

Dar apoi au auzit de învățătura lui Isus Hristos și de opțiunea iertării. Amândoi au decis să se ierte unul pe celălalt și să lucreze pentru pace în națiunea lor.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru grupurile etnice din Afganistan, ca să urmărească pacea și unitatea pentru națiunea lor.
  • Rugați-vă ca mai mulți musulmani din Afganistan să-L găsească pe Isus, Prințul Păcii.
  • Rugați-vă pentru libertate pentru diferitele triburi și grupuri de oameni sub autoritatea lui Isus Hristos și a harului Său.

Deci, dacă Fiul vă eliberează, veți fi cu adevărat liberi. Ioan 8:36

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.