Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 25-a – Austria

Ziua a 25-a – 15 aprilie

„Eu am un singur salvator”, mi-a spus odată micuța mea vecină, Shayla. „Salvatorul meu este Allah”, a adăugat ea cu mândrie. M-am gândit o clipă și apoi i-am răspuns: „Și eu am un singur Mântuitor și acela este Isus”. Întrebătoare, Shayla și-a ridicat privirea: „Cine este Isus?”. Și așa a urmat o lungă conversație despre cine este Isus.

Mulți copii au migrat din națiunile cu majoritate musulmană pentru a trăi în Austria. Mulți dintre ei au avut experiențe traumatizante în țările lor de origine și în timpul călătoriei lor. Adesea nu se integrează în sistemul școlar și au avut puține oportunități educaționale. Dar le place când cineva își face timp să îi cunoască și să se joace cu ei. În acest proces, ei pun întotdeauna întrebări despre ceea ce cred creștinii și le place să vorbească despre Dumnezeu.

Shayla și mulți alți copii musulmani se gândesc la Dumnezeu și la credința lor musulmană. „Rugăciunea este atât de obositoare”, spune o fată. „Mereu trebuie să te speli, să te schimbi și să spui ceea ce trebuie și nici măcar nu știu ce să spun. Tu cum te rogi?”, a întrebat-o pe o colegă care îl urmează pe Iisus. Este incredibil să vezi foamea cu care copiii ascultă poveștile despre Isus și cum vor să afle mai multe despre cine este Isus și cum îi iubește El.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru copiii refugiați din Austria să se recupereze după traumele suferite și să găsească pace și siguranță în noua lor casă.
  • Rugați-vă pentru ca ei să aibă resursele de care au nevoie pentru a învăța limbi, culturi și idei noi, iar cei care lucrează cu ei să aibă răbdare și compasiune.
  • Rugați-vă pentru ca familiile de refugiați să Îl găsească pe Isus ca Mântuitor al lor.

Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul[a] să devină copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1:12

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.