30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 26-a – Malaysia

Ziua a 26-a – 16 aprilie

Aproximativ 1,5 milioane de malaezieni pattani trăiesc în apropierea graniței dintre Thailanda și Malaezia, și doar mai puțin de 0,01% dintre ei au auzit despre Isus. Fiind o religie minoritară în Malaezia, musulmanii de acolo sunt foarte pioși, mai mult decât cei din țările cu majoritate musulmană din Asia de Sud-Est. Această identitate comunitară face ca musulmanilor de origine pattani să le fie greu să exploreze alte credințe.

Susu a aflat despre Isus când a lucrat ca translator pentru un grup creștin. Ea a găsit o pace uimitoare atunci când se ruga în numele lui Isus, iar dragostea Lui i-a refăcut viața și relațiile. De exemplu, în cultura ei este destul de obișnuit să cauți să te răzbuni pe cei care te-au rănit. Dar când colegii lui Susu au vorbit urât despre ea, ea a ales cu pace și bucurie în inimă să îi ierte.

Susu a fost reticentă în a împărtăși credința ei în Isus cu soțul ei, deși el îi este cea mai apropiată persoană. Ei au doi fii și ea obișnuiește să se roage împreună cu ei și să îi aducă la întâlnirea secretă a credincioșilor. Pe măsură ce învață mai mult din Cuvântul lui Dumnezeu și este încurajată de alți credincioși, ea se roagă să clădească o familie care să Îl aibă pe Isus în centru.

Motive de rugăciune:

  • Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru modul în care Evanghelia schimbă vieți, familii și comunități și rugați-vă pentru ca mai mulți musulmani pattani să o audă.
  • Rugați-vă pentru credincioșii care se întâlnesc în secret în Malaezia, ca să aibă înțelepciunea și curajul de a împărtăși învățătura lui Isus cu alți oameni.
  • Rugați-vă pentru o bună ucenicizare a creștinilor malaezieni, astfel încât aceștia să poată fi o mărturie eficientă pentru familiile și comunitățile lor.

Ci sfințiți în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândețe și teamă. 1 Petru 3:15

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.