30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 27-a – Noaptea Gloriei

Ziua a 27-a – 17 aprilie

„Laylat al Qadr” sau „Noaptea Gloriei” celebrează momentul revelației către profetul islamic Mahomed a primelor versete din Coran. Este un eveniment foarte semnificativ și este un moment în care chiar și cel mai puțin devotat musulman va face un efort suplimentar în materie spirituală. Rugăciunile și faptele bune făcute în această noapte sunt considerate mai valoroase decât toate rugăciunile și faptele bune făcute într-o mie de luni.

Această noapte este cunoscută și sub numele de „Noaptea destinului”, când mulți cred că le este stabilită soarta pentru anul următor. Prin urmare, este deosebit de important pentru musulmani să se roage pentru a primi iertare și binecuvântări în această noapte. Mulți se vor ruga pe tot parcursul nopții – unii chiar rămân în moschee pentru toate perioada ultimelor zece zile de Ramadan pentru a nu rata acest moment.

Musulmanii care respectă Ramadanul își vor intensifica rugăciunile și citirea Coranului în ultimele zece zile pentru a câștiga o doză suplimentară de favoare divină. Este, de asemenea, un moment pentru a căuta iertarea celorlalți, pentru a-i ierta pe ceilalți și pentru a repara relațiile.

Motive de rugăciune:

  • În timpul Laylat al Qadr, musulmanii îl caută pe Dumnezeu cu o concentrare reală. Rugați-vă ca Dumnezeu să li se reveleze în mod miraculos în vise și viziuni.
  • Mulți musulmani caută iertarea păcatelor lor în această noapte. Rugați-vă ca ei să aibă o revelație a lui Isus, Mielul lui Dumnezeu care ia păcatele lumii.
  • Rugați-vă pentru ca această Noapte a Destinului să aducă oportunități pentru lucrătorii creștini din lumea musulmană de a împărtăși Evanghelia.

A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el și a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Ioan 1:29

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.