30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 28-a – Al Massira

Ziua a 28-a – 18 aprilie

Cu lacrimi de bucurie în ochi, Mousa îl îmbrățișează pe tânărul refugiat care i-a devenit ca un fiu, în timp ce acesta iese cu veșmintele ude din bazinul de botez. În jurul lor, un cerc de tineri se ridică în picioare, se îmbrățișează și aplaudă în semn de sărbătoare.

Mousa se își amintește de propria sa poveste. A crescut într-o familie arabă musulmană din Orientul Mijlociu. Mousa a crezut întotdeauna într-un singur Dumnezeu, dar nu a crezut că acest Dumnezeu ar fi interesat să îl cunoască personal. După ce s-a mutat în Asia pentru muncă și, dupe ce, în cele din urmă, s-a stabilit în Europa, a întâlnit creștini prietenoși care l-au ajutat să se acomodeze în noul său oraș și, de asemenea, l-au invitat să se alăture unui grup Al Massira.

Al Massira este un curs de 13 sesiuni bazate pe filmulețe video, disponibil în 35 de limbi, folosit acum în întreaga lume. Cursul redă poveștile profeților biblici, de la Adam și Noe, până la Isus Mesia și mesajul său de mântuire. Lui Mousa abia îi venea să creadă ce discuții fascinante aveau loc în fiecare săptămână. După ce a vizionat povestea profetului David, Mousa a decis să-și predea viața lui Isus și a fost botezat alături de alte zece persoane de origine arabă și persană.

Acesta a fost începutul unei povești incredibile de restaurare și răscumpărare, inclusiv o vindecare miraculoasă din depresie. Mousa a fost, de asemenea, îndrumat spre un rol de conducere, iar acum slujește ca pastor de misiune și îi antrenează pe alții să ducă Evanghelia la toate națiunile. El continuă să crească în adorația și închinarea sa față de Isus.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru noii credincioși refugiați să crească în credință și să înțeleagă identitatea lor ca fii și fiice ale lui Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru creștinii să folosească cu încredere resursele Al Massira în evanghelizarea vecinilor lor.
  • Rugați-vă pentru credincioșii precum Mousa, ca aceștia să ajungă în poziții de conducere și să își găsească locul în scopul lărgirii împărăției globale a lui Dumnezeu.

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea pe care o dă credința, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiți tari în nădejde! Romani 15:13

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.