30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 29-a – Femeile din Iran

Ziua a 29-a – 19 aprilie

În teorie, islamul oferă femeilor mai multe drepturi decât o fac unii din cei care îl practică. Coranul spune clar că bărbații și femeile sunt egali în ochii lui Dumnezeu și stabilește instrucțiuni cu privire la cum trebuie să fie oferită protecție femeilor.

În realitate, multe culturi în care islamul este dominant au practici culturale tradiționale care nu reflectă aceste învățături din Coran. Femeile musulmane, la fel ca toate femeile, se confruntă cu inegalități în ceea ce privește educația, munca, asistența medicală și rolurile în familie.

Dar femeile musulmane din întreaga lume schimbă lumea din jurul lor.

Recunoscându-și valoarea și abilitățile proprii și organizându-se pentru a lucra împreună, femeile din națiunile musulmane se ridică la rangul de influenceri, lideri și inovatoari în întreaga lume.

Pakistanul, o națiune islamică care nu este străină de lideri politici de sex feminin, a numit anul trecut cinci femei în poziții cheie din cabinet.

Arabia Saudită, care este deosebit de lentă la schimbări în această privință, a făcut mici pași spre egalitatea pentru femei, permițând recent prezența femeilor în spații publice, cum ar fi cafenelele și arenele sportive, alături de bărbați. De asemenea, femeile au dobândit dreptul de a locui și de a călători singure, fără a cere permisiunea unui tutore de sex masculin. Numărul femeilor care lucrează în afara casei în Arabia Saudită s-a dublat în ultimii cinci ani.

Femeile musulmane sunt tot mai reprezentate în domeniul artelor,un rol notabil avându-l prima femeie supereroină musulmană în populara serie de filme Marvel.

Mai mult, în domeniul sporturilor, unele femei musulmane creează modalități de a concura la nivel înalt chiar și în timp ce poartă hijab-ul.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru ca femeile musulmane să continue să aibă posibilitatea de a prospera și de a fi în siguranță și fericite.
  • Rugați-vă pentru ca femeile musulmane aflate în poziții de influență să fie puternice, sigure și să aibă succes în abordarea inegalității și a nedreptății.
  • Rugați-vă pentru ca femeile musulmane să fie binecuvântate și să aibă ocazia de a auzi mesajul lui Isus și de a-L urma.

Ferice de aceea care a crezut; pentru că lucrurile care i-au fost spuse din partea Domnului se vor împlini. Luca 1:45

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.