Mana de luni: Necazurile – oportunități de creștere

În perioada în care am fost consilier financiar, peste 40 de ani, am asistat la multe schimbări în domeniul economiei, unele dintre ele având loc foarte rapid. Atunci când factorii economici se află în schimbare bruscă, mulți investitori simt o emoție deranjantă – frica. Este greu să ne simțim încrezători în privința investițiilor atunci când factorii din afara controlului nostru fac ravagii pe piețele financiare.

Chiar și cei care I se închină lui Isus Hristos pot simți suferința atunci când necazurile lovesc, indiferent dacă acestea ne afectează finanțele sau alte domenii ale vieților noastre. La un moment dat, pe parcursul vieții, majoritatea creștinilor și-ar dori să-L întrebe pe Dumnezeu de ce permite ca durerea și dezamăgirea să îi atingă pe copiii Săi. Poate că răspunsul Lui ar fi: „Acele lucruri s-au întâmplat pentru că am răspuns rugăciunilor, îți dau ceea ce ai cerut!”

Pe măsură ce vă gândiți la evenimentele potrivnice dintr-o zi obișnuită, vă puteți imagina că Dumnezeu vă spune:

„Te-ai rugat să poți deveni matur, nu-i așa? Te învăț cum să depinzi mai mult de mine.”

„Te-ai rugat pentru mai multă credință, nu-i așa? Îți dau șansa să ai mai multă încredere în mine.”

„Te-ai rugat  să Mă cunoști mai bine, nu-i așa? Te ajut să Mă căuți mai mult.”

„Te-ai rugat ca să mă poți slăvi mai mult cu viața ta, nu-i așa? Te șlefuiesc mai mult.”

Atunci când rugăciunile noastre conțin astfel de cereri „spirituale”, avem încredințarea că ne rugăm conform voii lui Dumnezeu. Avem așteptarea ca El să ne ofere calitățile vieții creștine pe care le căutăm. Dar, subconștient, ne-am putea gândi și că Dumnezeu va răspunde printr-un fel de fulger supranatural, ca și cum ar zice: „Ei bine, fii binecuvântat copil drag, iată toată credința, dragostea și asemănarea cu Hristos de care vei avea vreodată nevoie”. Zap! Dar de obicei lucrurile nu funcționează așa.

Dorești să te maturizezi pe cărarea ta de creștin?

Atunci așteaptă-te la suferință.

Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat” (Romani 5:3-5).

Dorești să îți întărești credința?

Atunci așteaptă-te la testarea credinței tale.

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic” (Iacov 1:2-4).

Dorești să-L cunoști mai bine pe Dumnezeu?

Atunci așteaptă-te să renunți la lucrurile acestei lumi care te trag înapoi.

Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos…..Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui…” (Filipeni 3:8-10).

Dorești să primești laudă din partea Lui pentru viața ta?

Așteaptă-te să treci prin încercări.

În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos” (1 Petru 1:6-7).

Autor: Austin Pryor

Un comentariu
  1. Cristian 27 aprilie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.