Bethel Viena – Patru decenii de istorie baptistă în diasporă

40 de ani este o viață deplină. 40 de ani de încercări și bucurii, 40 de ani de oameni ridicați, vindecați și salvați pentru Împărăția Evangheliei. 40 de ani nu este mult, dar nici puțin pentru o prezență baptistă românească într-o cultură vestică și seculară. Duminică, 7 mai 2023, Biserica Baptistă Română „Bethel” din Viena sărbătorește 40 de ani de la fondare.

Anul 1980 este piatra de temelie pentru o istorie de patru decenii despre români și pentru români. Dacă sunteți în diasporă, veniți să sărbătoriți împreună cu Biserica Baptistă „Bethel” gratitudinea harului ceresc manifestată în acești 40 de ani. În cadrul a două servicii, de la 09:30 și 17:30 veniți să vedeți și să gustați din puterea bunătatea Celui care a scris această istorie. Pentru cei care nu pot ajunge în mod fizic, urmăriți sărbătoarea de celebrare a celor 40 de ani online pe pagina oficială a Bisericii Baptiste „Bethel” din Viena AICI!

După serviciul de dimineață toți cei prezenți la sărbătoare sunt invitați la o masă de dragoste cu bucătărie românească.

Începutul Bisericii Baptiste Române din Viena are loc ca timp și spațiu în anul 1980. Unsprezece ani mai târziu, în 1991 se constituie ca Biserică-fiică a Bisericii Baptiste Austriece de pe Mollardgasse. În 2000, dobândește titlul de Biserică de sine stătătoare în Uniunea Baptistă din Austria. Iar în 2013, primește din partea statului Austriac, împreună cu alte patru biserici protestante libere, recunoașterea ca biserică cu denumirea „Freikirchen in Österreich”.

Nu pierdeți ocazia să vedeți și să ascultați mărturiile vii a celor 40 de ani de urcușuri și coborâși, 40 de ani de umblare cu Dumnezeu în diasporă. Sunteți bineveniți duminică, 07 mai, ora 09:30 pe Svetelskystrasse 7, Simmering (Vienna), Austria sau online pe Bethel Wien.at

 

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.