Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Actor american: „Tot ce avem bun în viață vine de la Dumnezeu”

Starul hollywoodian Mark Wahlberg, credincios catolic devotat, a declarat recent că atribuie „tot ce este bun și tot ce este pozitiv” în viața sa credinței în Dumnezeu.

„De îndată ce am început să-mi pun credința și să mă concentrez pe Dumnezeu, au început să mi se întâmple lucruri bune”, a declarat el pentru Fox News. „Și chiar și atunci când întâmpin dificultăți, credința îmi oferă abilitățile de a face față lucrurilor care sunt inevitabile, cum ar fi pierderea sau eșecul. Dar, știți, din nou, credința mea și familia mea, acestea sunt cele mai importante aspecte ale vieții mele.”

Cuvintele lui Wahlberg sunt ecoul textului din Iacov 1:13-17 :

„Nimeni, când este ispitit, să nu zică: ‘Sunt ispitit de Dumnezeu.’ Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, și El însuși nu ispitește pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta, cand a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul, odata faptuit, aduce moartea. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați: orice ni se dă bun și orice dar desavârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.”

Pentru context, în acest pasaj, Iacov le scrie primilor creștini, spunându-le că, deși cu siguranță se vor confrunta cu provocări în viață, ar trebui să găsească bucurie în scopul și planul lui Dumnezeu, concentrându-se asupra a tot ceea ce este bun, odihnindu-se în faptul că totul vine de la Domnul.

Wahlberg nu s-a sfiit să vorbească despre credința sa, în special despre viața sa de rugăciune.

El a vorbit deseori rutina sa matinală, care include un regim de antrenament intens și un timp de citire a Scripturii și de rugăciune, fără de care a spus că „nu concepe să-și înceapă ziua.”

„Chiar și în ceea ce privește credința mea, nu o impun [copiilor mei]”, a declarat anul trecut despre practicile sale de credință. „Dar ei știu că tata nu poate începe ziua fără să fie în rugăciune, nu poate începe ziua fără să citească Scriptura sau să primească Euharistia. Și sper că, în loc să le impunem asta, vor spune: ‘Ei bine, dacă funcționează la tata, poate că va funcționa și pentru noi’, iar ei vor gravita singuri spre asta.”

Wahlberg a oferit câteva gânduri pentru Faithwire în primăvara anului trecut despre „Părintele Stu”, un film bazat pe credință în care a jucat, pe care l-a produs și la care a contribuit la finanțare. El a vorbit despre importanța de a nu renunța la oameni.

„Nu le vom întoarce spatele oamenilor din cauza greșelilor pe care le-au făcut”, a spus el. ”Vom spune oamenilor și îi vom încuraja pe oameni că nimeni nu este fără posibilitatea de răscumpărare și că vă susținem, vă iubim, vă acceptăm pentru ceea ce sunteți.”

Sursa: CBN News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. Ivan 15 mai 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.