Mana de luni: Îmbrățișați procesul

Sursă foto: Unsplash

Viața este un proces. Am putea avea experiențe similare, dar fiecare dintre noi ne confruntăm  diferit cu problemele și provocările de care avem parte, datorită circumstanțelor noastre unice. Cheia este recunoașterea procesului și îmbrățișarea acestuia.  Mi-am dat seama că acest lucru  este cel mai important în călătoria vieții mele.

Acest lucru nu înseamnă în niciun fel că viața este doar o plimbare în voie prin parc. Viața este plină de condiții și circumstanțe periculoase care necesită pregătire și planificare deliberată. În mod ideal, nu este un proces pe care trebuie să-l întreprindem singuri.

Din nefericire nu sunt binecuvântați  toți cu mentori și instructori care investesc cu plăcere în viața generațiilor noastre viitoare. Mulți tineri sunt lăsați să se descurce singuri și, cu părere de rău, urmează influența celor care se îndreaptă pe calea distrugerii.

Operațiunea Timotei

În ceea ce mă privește, sunt fericit că am avut alături oameni care au investit în viața mea. Din acest motiv, mi se pare potrivit să fac același lucru pentru alții. În acest moment, Dumnezeu m-a pus să fiu alături de  un domn,  doar cu puțini ani mai tânăr decât mine, la parcurgerea Operațiunii Timotei (OT), un studiu fundamental al Bibliei din cadrul CBMC, care a fost folosit de mai bine de 50 de ani. Eu am trecut prima dată prin OT, acum 35 de ani, împreună cu Carl Schuele. Îi voi fi mereu recunoscător pentru sacrificiul său – timp de aproape  un an de zile, s-a întâlnit cu mine și cu un alt bărbat în fiecare marți dimineață.

Operațiunea Timotei nu reprezintă doar o întâlnire în care studiem Scriptura, ci are la bază îmbrățișarea procesului de creștere personală, profesională și spirituală. De-a lungul vieții sale, prietenul meu Carl le-a arătat multor oameni profesioniști și de afaceri cum să trăiască în calitate de popor al lui Dumnezeu. Dar nouă nu ne-a predat acest lucru; mulți dintre noi am învățat pasiunea pentru viață și devotamentul de a-L sluji pe Hristos prin cuvintele sale și prin exemplul său.

Răsplata divină

Din punctul meu de vedere Dumnezeu l-a chemat pe Carl acasă, în Rai, mult prea devreme, dar acest lucru este adesea o răsplată pentru sfinții Săi. Să luăm în considerare cuvinte din Evrei 11:38a: „ei, de care lumea nu era vrednică”. Cu toate acestea, numai Dumnezeu decide cât timp suntem așezați în această lume pentru scopul Său; unii dintre noi rămân aici pentru o perioadă mai lungă de timp. Am fi înțelepți să învățăm principiile biblice care ne învață cum să ne conducem viața și să facem tot ce putem pentru a-i  fi pe plac Salvatorului și Domnului nostru.

Pentru mine, acest lucru înseamnă să am prioritățile așezate în ordine și să fiu disponibil ori de câte ori Dumnezeu mă cheamă să-L slujesc pe El și pe ceilalți. Această „chemare” poate veni prin afaceri, biserică, familie sau alte relații personale. Sarcina mea din acest proces este să mă asigur că recunosc lucrarea lui Dumnezeu și că sunt ascultător în modul în care răspund dorințelor Sale în acele circumstanțe.

Adesea am fost încurajat și provocat de acest sfat excelent al apostolului Pavel: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl” ( Coloseni 3:17).

Ar trebui să ne concentrăm pe aceste lucruri. Dacă dorim să experimentăm viața din plin,  trebuie să îmbrățișăm conducerea Duhului Sfânt a lui Dumnezeu. După cum Isus Hristos a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Viața poate fi o călătorie foarte interesantă dacă căutăm să rămânem în voia lui Dumnezeu. Dorința mea personală este să fiu disponibil ca să-mi slujesc Mântuitorul și Domnul în – Orice, Oriunde, Oricând și Întotdeauna – pentru gloria Lui.

Autor: Jim Langley

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.