Un nou val de persecuții în India

Maya și alte patru persoane au fost arestate pe 27 aprilie într-un mic sat din districtul Jaunpur. Ei au fost reținuți pentru că ar fi încălcat o lege din India care interzice convertirea la o altă credință.

Creștinii s-au întâlnit împreună să se roage pentru o dispută în legătură cu un teren cu care se confrunta unul dintre credincioși. În timp ce se rugau, s-a auzit o bătaie puternică în ușă. Înainte ca ei să poată răspunde, poliția a dat buzna înăuntru, în timp ce în afara casei se adunase o mulțime de peste o sută de persoane.

Poliția i-a interogat pe creștini cu privire la motivul pentru care se întâlneau. În timp ce Maya și ceilalți dădeau explicații, mulțimea de afară a cerut poliției să percheziționeze casa.

Poliția a răscolit casa și a confiscat Bibliile grupului ca dovadă a convertirii lor la creștinism. I-au arestat pe credincioși și i-au dus la secția locală de poliție locală – fără însă ca cei credincioși să primească explicații cu privire la motivul arestului.

„Ne-am întâlnit doar pentru a ne ruga unii pentru alții și pentru a ne încuraja unii pe alții în greutățile noastre. Nu era nici măcar o părtășie de rugăciune obișnuită”, a spus Maya celor de la Global Christian Relief.

Legile anti-conversie din India interzic convertirea prin reprezentare falsă, ademenire, prin amenințare, folosirea forței, influență nejustificată, constrângere sau căsătorie. Faptul de a fi găsit vinovat de încălcarea uneia dintre aceste legi atrage după sine o pedeapsă de la unul la cinci ani de închisoare, precum și amenzi de până la 15.000 de rupii (aproximativ 180 de dolari americani).

Cei cinci creștini au plătit o cauțiune și au fost eliberați din închisoare.

Revoltele din India nu vor opri închinarea celor persecutați

Duminica trecută, un grup de credincioși, hăituiți de extremiști hinduși,  din nord-estul Indiei s-au adunat pe un munte pentru a se închina. S-au așezat pe bolovani, ținând în mâini sticle de apă, în timp ce soarele se ridica deasupra capetelor lor; pastorul lor, acoperit de colbul de pe drum, stătea ridicat pe o piatră pe munte pentru a-i învăța pe credincioși.

Cu doar câteva zile înainte, pe 3 mai, acești frați și surori au fugit din satul lor din Manipur, după ce hindușii radicali le-au ars biserica și casele, obligându-i să fugă.

Timp de câteva zile, au mers pe jos străbătând zone nelocuite, fără o destinație reală – doar cu nevoia de a pleca cât mai repede.

Conform CNN, peste 50 de morți și 23.000 de persoane au fost strămutate de la începutul revoltelor de epurare etnică și religioasă. Guvernul statului Manipur a fost rezervat cu privire la circumstanțele actuale și mulți speră ca autoritățile centrale să intervină.

Creștinii persecutați, zguduiți de violență

Valul de persecuție din Manipur a dus la incendierea a 25 de biserici și la uciderea a 6 creștini.

„Violențele au făcut ca mii de oameni, majoritatea creștini, să își părăsească locuințele și afacerile. Liderii din zonă au declarat că arderea bisericilor este rezultatul creșterii naționalismului hindus în rândul comunității dominante Meitei”, a declarat un partener local al Global Christian Relief. „Această tensiune a fost exacerbată de influența politică a organizațiilor naționaliste hinduse Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) și Bharatiya Janata Party (BJP), care au încercat să promoveze credința lor ca religie dominantă în India.”

Comunitatea Meitei împarte granița cu Myanmar, așa că este formată din mai multe religii. Dar numărul meiteilor creștini s-a extins rapid, iar meiteii care practică hinduismul sunt disperați să preia controlul.

Christianity Today (CT) a raportat că aproape 7.500 de credincioși au fost evacuați de guvernul indian pentru siguranța lor… și nu știu când se vor întoarce.

Familia noastră de credință din Manipur are nevoie disperată de rugăciunile noastre. Ei sunt fără mâncare, fără apă, fără locuințe. Vă rugăm să vă uniți cu noi în rugăciune.

„Tată Dumnezeule, îi ridicăm la Tine pe acești credincioși Meitei. Protejează-i în timp ce sunt evacuați într-un loc mai sigur. Dă-le puterea de a-și pune speranța în Tine și nu în circumstanțele lor. Fie ca această situație să-i echipeze și mai mult pentru a fi lumină în această regiune întunecată.”

Sursa: Global Christian Relief 

Un comentariu
  1. Maria 20 mai 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.