2 iunie – Ziua Națională a Adopției, celebrată în cele mai mari orașe din România

 

București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara marchează pe 2 iunie – Ziua Națională a Adopției.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) și Asociația Tzuby’s Kids în parteneriat cu Roaba de Cultură sărbătoresc Ziua Națională a Copilului Adoptat în 2 iunie, în Parcul Herăstrău– zona Pescăruș din București, începând cu ora 18:00.

Sub forma unui traseu interactiv  intitulat „călătorie în lumea adopției”, vor fi organizate ateliere pentru copii cu diverse teme, modelaj, podcast, ateliere de desen, zone senzoriale, lut, jocuri sportive și vom asculta poveștile unor familii care au experimentat adopția. Evenimente similare au loc în orașele, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara. În România sunt 43.000 de copii în sistemul de protecție care visează la momentul în care vor face parte dintr-o familie permanentă. Vă propunem să călătorim împreună în lumea adopției și să descoperim pașii acesteia.

„Visul favorit al fiecărui copil este familia și toți copiii care au acest vis împlinit prin adopție ne invită să fim împreună cu ei la ziua lor. Haideți, așadar, să celebrăm împreună cu ei dar, de asemenea, să împlinim și visul altor mii de copii care, deși sunt adoptabili, încă își mai așteaptă familia” a declarat Liviu Mihaileanu, fondator Tzuby’s Kids și membru în bordul organizației Europe Without Orphans, UK, care are ca scop dezvoltarea mișcărilor pentru protecția copilului și adopție din Europa.

Evenimentul dedicat copiilor adoptați cuprinde și un moment muzical prin prestația artistului Cristian Cazacu, fondatorul proiectului #Soundoflight, prin care a adus muzica de pian aproape de comunitatea timișoreană în cadrul Timisoara2023, Capitala Europeană a Culturii.

Asociația Tzuby’s Kids va avea amenajat un stand unde pot fi obținute informații valoroase despre adopție, plasament familial și despre situația copiilor din sistemul de protecție, direct de la specialiști. De asemenea, câteva familii adoptive vor povesti experiența unei vieți transformate prin adopție.

Seara se va încheia cu o tombolă unde puteți câștiga o mulțime de premii de la cărți, produse senzoriale pentru copii, până la marele premiu: un loc pentru o familie în tabăra de adopție si plasament organizată de asociația Tzuby’s Kids. Printre celelalte evenimente care completează săptămâna adopției se număra cursul TBRI din 6-7 iunie de la Sibiu și Tabăra de adopție și plasament din perioada 9-11 iunie, jud. Alba.

Curs TBRI – Intervenția Bazată pe Relații de Încredere® – formarea îngrijitorilor (TBRI®-formarea îngrijitorilor) este o metodă de abordare pentru părinți și profesioniști care au lucrat/ lucrează cu acei copii care au avut parte de abuz, neglijare, și/sau alte tipuri de traumă. Acest curs este gândit să fie interactiv și este predat de practicanți TBRI certificați.
Cursul TBRI® de formare a îngrijitorilor folosește o abordare bazată pe atașament și informată în ceea ce privește trauma. Scopul acestui curs de formare este echiparea părinților și profesioniștilor cu instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor acestor copii.

Tabăra de adopție și de plasament -persoane şi familii care au adoptat, au luat în plasament copii sau doresc să adopte şi să ia un copil în plasament, vor participa  în weekendul 9-11 iunie 2023 într-o mini-tabără de weekend în com. Gârbova, Jud. Alba între Sibiu și Sebeș. Vom avea un timp de împărtășire a experiențelor dar și de instruire în parenting și metode de intervenție la copiii cu istoric de traumă. În paralel, copiii vor avea activități recreative și terapeutice in timpul cărora vom folosi o parte din gama de jucarii terapeutice produse de Tzuby Toys.

Programul detaliat al orașelor care s-au alăturat evenimentului Ziua Națională a Adopției poate fi consultat la: https://www.facebook.com/AliantaRomaniaFaraOrfani

Mai multe informații despre evenimentele Tzuby’s Kids pot fi accesate la https://tzubyskids.ro/.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.