După 50 de ani: Evanghelizare cu Franklin Graham în Seul, Coreea

Sursă foto: Facebook Franklin Graham

Istoric

În urmă cu cincizeci de ani, evanghelistul Billy Graham a predicat în fața unei mulțimi masive de peste 3 milioane de oameni din Seul, Coreea de Sud, și a împărtășit cum pot avea o relație personală cu Dumnezeu prin Isus Hristos. În aceste zile, fiul său, reverendul Franklin Graham, a revenit în această națiune pentru a predica din nou Evanghelia.

Graham a sosit joia trecută la Seul pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a evanghelizării istorice din 1973 a lui Billy Graham, unde 3,2 milioane de oameni au auzit Cuvântul lui Dumnezeu în timpul turneului său de cinci zile.

Într-o postare de peo rețea de socializare Franklin Graham a declarat:

„În urmă cu 50 de ani, astăzi, tatăl meu, Billy Graham, a predicat în fața unei mulțimi masive de 1,1 milioane de oameni în Seul, Coreea de Sud, iar translatorul său a fost un tânăr pe nume Dr. Billy Kim. Astăzi, Dr. Kim este unul dintre liderii bisericii evanghelice din țară – precum și un prieten drag – și m-a invitat să predic din nou la această aniversare istorică. Ce privilegiu a fost. Corul format din 10.000 de membri a fost incredibil, iar stadionul Cupei Mondiale de la Seul era plin cu 70.000 de oameni. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei pe care i-a salvat prin proclamarea Evangheliei la evenimentul ținut de tatăl meu și Îi mulțumim că El lucrează și astăzi în inimi. Mulți au răspuns la invitația de a se pocăi de păcatele lor și de a-și pune credința și încrederea în Domnul Isus Hristos. Coreea s-a schimbat mult în ultimele cinci decenii, lumea s-a schimbat, dar Evanghelia nu s-a schimbat și nevoile inimii umane nu s-au schimbat. Isus Hristos este în continuare singurul răspuns.”

Potrivit Asociației Evanghelistice Billy Graham (BGEA), cruciadele lui Billy Graham au avut loc în 85 de țări de pe șase continente.

Cu toate acestea, cruciada din Seul a fost cel mai mare eveniment, cu o prezență estimată la 1,1 milioane de persoane la slujba finală din Yoi-do Plaza din 3 iunie 1973.

La final, 75.000 de persoane au completat carduri care arătau că au luat o decizie pentru Hristos datorită acestei acțiuni de evanghelizare.

„Iubiți-vă unii pe alții”, a spus Billy Graham mulțimii după ce a citit Ioan 15:13. „Acesta este mesajul pe care vreau să vi-l las când mă întorc în America. Iubiți-vă unii pe alții în Coreea”.

Sursă foto: Facebook Franklin Graham

Unicitatea Coreei

Este un mesaj pe care Franklin Graham l-a adus înapoi poporului coreean.

„Nu există nicio națiune în lume care să semene cu Coreea, dar toți banii și toată tehnologia nu umple vidul care există în inima omului”, a împărtășit el în timpul unei conferințe de presă la Seul.

„Oamenii caută și nici măcar nu știu ce caută, dar ceva lipsește… Doar Dumnezeu poate umple acel vid. Așa că am venit să predic doar un mesaj simplu despre dragostea lui Dumnezeu pentru poporul coreean și vreau ca poporul coreean să știe cum poate avea o relație personală cu Dumnezeu prin credința în Fiul Său, Isus Hristos.”

„Coreea a fost o țară predominant budistă, cu o puternică influență budistă în cadrul înaltei societății, al guvernului și al clasei politice. Cu toate acestea, după evanghelizare de acum 50 de ani, oamenii au început să vadăimpactul pozitiv și beneficiile creștinismului. A existat o mobilizare puternică a credincioșilor, iar biserica a devenit o forță majoră, peste 10% din populație fiind creștină, inclusiv mulți dintre liderii noștri din politică, afaceri și mediul academic. Oamenilor nu le este rușine de Evanghelie.”

Sursă foto: Facebook Franklin Graham

Moștenirea spirituală a coreenilor

Kim a împărtășit că mesajul lui Graham adresat coreenilor în acea zi din 1973 a creat o moștenire spirituală care a persistat de-a lungul generațiilor în această națiune.

„Au fost înființate școli biblice și seminarii. S-a pus accentul pe o puternică predare a Bibliei și pe formarea ucenicilor. Și fiecare biserică a vrut să fie o biserică de extindere a misiunii. Astăzi, Coreea de Sud trimite mai mulți misionari decât orice altă țară, cu excepția Statelor Unite. Numai biserica noastră a construit 30 de biserici în Mongolia începând cu 1973”, a spus el.

„În același timp, etica pe care creștinismul îi învață pe oameni – să muncească din greu, să fie cinstiți și să fie smeriți – cred că a influențat dramatic forța de muncă coreeană, iar economia noastră a crescut foarte rapid. Este un miracol.”

Billy Graham a spus-o cel mai bine: „Adevărata poveste a evanghelizărilor nu se află în marile coruri, în miile de participanți, nici în sutele de solicitanți care sunt consiliați. Adevărata poveste este în schimbările care au avut loc în inimile și viețile oamenilor.”

Surs: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.