Din câmpul de misiune transculturală: Povestea Divyei – Asia de Sud

Sursă foto: Unsplash

Cine este Divya?

Prima dată când am întâlnit-o la biserică, Divya* părea o ființă plăpândă, tăcută, atașată puțin prea mult de mama ei, pentru o tânără de 19-20 de ani, care adesea dispărea după terminarea programului de duminică. Rareori participa și la întâlnirile de tineret, iar când o făcea urma același tipar de a dispărea imediat după terminarea programului.

Am simțit o povară în inimă pentru Divya, iar după ce am văzut ultimele ei postări pe o platformă socială mi-am dat seama că e o tânără împovărată, într-o căutare nepotrivită. Duhul Sfânt mă îndemna tot mai mult să o caut ca pe un suflet pierdut.

O invitație și un nou început

Am invitat-o la prânz și așa am ajuns să cunosc povestea tristă a vieții ei. Părinții, deși creștini activi în biserica locală, se ceartă constant, iar atmosfera din casă e mereu împovărătoare. Fratele ei V. a intrat în anturaje nepotrivite, a renunțat la studii, fumează, bea și pare depresiv. Divya nu avea o relație cu Isus și nu știa lucruri de bază care țin de credința creștină precum: ce înseamnă să fii mântuit, ce este botezul, cum ne putem raporta la Dumnezeu? Avea o credință bazată pe ritualuri și discipline cauzate de o frică nesănătoasă față de Dumnezeu, care crea o barieră mai mare între ea si El. Practic era un suflet nemântuit.

De atunci întâlnirile noastre au devenit destul de regulate și implicau câte o masă gătită acasă și lungi conversații despre Dumnezeu, începând de la lucruri de bază precum mântuirea, iertarea, dragostea lui Dumnezeu și umblarea zilnică cu El, explicate adesea prin ilustrații.

Progresul lui Divya

Divya crește spiritual sub ochii mei, uneori se mai împiedică și cade ca noi toți ceilalți, dar se ridică și vrea să guste mai mult din Dumnezeu. A terminat un plan biblic despre cartea lui Ioan, iar recent i-am trimis altul pe cartea 1 Ioan, care e aproape de sufletul ei pentru că vorbește despre iertare. Vede răspunsuri la rugăciuni atunci când Îl caută pe Domnul și spune că atmosfera de acasă e mai pașnică.

Atunci când participă la tineret rămâne după program la părtășie, snack și conversații cu ceilalți tineri. Nu mai fuge ca odinioară… nici de Dumnezeu, nici de frați și surori.

Divya este una din tinerii în viața cărora am investit de-a lungul anilor și continuăm să o facem. Deși este parte din biserică, era un suflet pierdut, la fel ca mulți alți tineri care adesea vin la programe fie de dragul sau frica părinților, fie ca să păstreze aparențele unei familii creștine autentice.

Mijlocire

Rugați-vă pentru Divya, să-L cunoască din ce în ce mai mult pe Domnul Isus, să-L iubească cu toata inima ei și să intre în planul lui Dumnezeu specific vieții ei, concretizând aceasta prin botezul în apă. Rugați-vă și pentru restaurarea și vindecarea relației maritale a părinților și pentru V., fratele ei, să-L întâlnească pe Isus și să fie mântuit. Vă mulțumim!

Isaac și Rebeca*, Asia de Sud

*pseudonime, din motive de securitate

Sursă: APME

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.