Jurnal de Rugăciune: Wycliffe Polonia implică copii în misiune

Sursa: onepurpose.ro

Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 9-15 iunie 2023

Fii misionar prin rugăciune! Alătură-te echipei de misionari Wycliffe susținându-i în rugăciune. Urmărește săptămânal Jurnalul de Rugăciune și implică în lărgirea Împărăției Evangheliei prin traducerea Bibliei.

Traducerea Bibliei în Rromani Standard

Ne bucurăm că Evanghelia după Ioan în Rromani Standard este cerută de tot mai mulți romi. Să continuăm să ne rugăm pentru o foame tot mai mare după Cuvântul lui Dumnezeu.

 • Rugați-vă ca echipa să finalizeze înregistrarea audio a Evangheliei după Ioan.
 • Rugați-vă pentru sănătatea traducătorilor, exegeților și a tuturor celor implicați.
 • Rugați-vă ca Evanghelia după Ioan să ajungă la cât mai mulți romi, ei să o citească și să o trăiască.
 • Rugați-vă pentru tipărirea Evangheliei după Ioan cu imagini pentru copii/școli.

Salutări din Juba

Tamara ne scrie: „Vă scriu în una dintre cele mai aglomerate perioade pe care le-am avut până acum aici și doresc să încep prin a spune că acesta este un lucru bun! Dacă sunt și suntem cu programul încărcat, înseamnă că lucrurile se mișcă și mulțumim Domnului că El le mișcă! Chiar zilele când vă scriu aceste rânduri sunt participant la un atelier care are scopul de a ne vedea propriile culturi, obiceiuri, tradiții prin lumina Scripturii și am binecuvântarea de a interacționa cu oameni din mai multe popoare și am putut descoperi multe asemănări cu propria-mi cultură.

 • Pe această linie, vă invit să vă rugați ca Domnul să deschidă ochii, urechile, mintea și inima celor prezenți așa încât să poată vedea ce este bun și ce nu este bun în datinile fiecăruia.
 • Totodată, vă rog să continuați să ne purtați pe toți în rugăciune, cu atât mai mult cu cât, după acest timp vom întâlni consultanta pentru Evanghelia după Matei.
 • Rugați-vă pentru paza Domnului asupra întregilor noastre ființe, pentru putere de muncă, ochi deschiși pentru a vedea ce e de corectat și înțelepciune în a corecta cum trebuie.
 • Îi mulțumim Domnului că în ciuda piedicilor, lucrarea Lui aici propășește. Mă rog ca lucrarea Lui să dea roade și acolo unde v-a pus Domnul pe fiecare dintre dumneavoastră și așa, mână cu mână, să pregătim terenul pentru final.

Domnul să fie cu noi toți!
Maa Salaama (cu voi, pacea)!”

Implicarea copiilor în misiune: Polonia

Un mod prin care Wycliffe Polonia încurajează bisericile să învețe despre misiune și să o susțină este prin intermediul unei reviste pentru copii, la care se abonează atât familiile, cât și profesorii de la școala duminicală. Aceasta prezintă biografii ale misionarilor, include știri de pe câmpul de misiune și o varietate de fapte și activități interesante, de asemenea încurajează copiii să se roage pentru misiunea din întreaga lume. În acest an are și o secțiune specială dedicată sărbătoririi celei de-a 75-a aniversări a JAARS. Cititorii au primit o hartă și pe parcursul anului pot colecta autocolante cu diferite mijloace de transport. La final, vor avea șansa de a câștiga un premiu. Rugați-vă pentru impactul revistei în rândul copiilor și rugați pe Dumnezeu să o folosească pentru a le aminti să se roage pentru misiune.

Parteneriat cu bisericile: Suedia

Organizația Folk&Språk dorește să colaboreze cu bisericile în mai multe moduri diferite.

 • Echipa caută să se implice în mai multe proiecte de traducere din Europa, inclusiv în proiecte în limba semnelor. Rugați-vă pentru ei în timp ce intră în legătură cu pastorii și liderii bisericilor.
 • Lăudați pe Dumnezeu pentru o recentă consultare cu privire la limbile caucaziene în Georgia. Aproximativ 50 de persoane au participat și jumătate dintre ele sunt pastori.
 • Rugați-vă ca mulți să se angajeze să se implice în mișcarea de traducere a Bibliei.
 • Echipa speră, de asemenea, să vadă o repornire în Suedia a traducerii în limba semnelor. La sfârșitul lunii mai, Folk&Språk a organizat o conferință intitulată „Până la capătul pământului! (Și înapoi)” în Uppsala, împreună cu biserica locală și alte două organizații. Rugați-vă ca bisericile să fie entuziasmate să se implice.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lagwan Kotoko, Camerun

Poporul Lagwan Kotoko trăiește în partea de nord a Camerunului. Aria lor lingvistică se întinde până în Nigeria, la vest. Orașul Afade este centrul zonei lingvistice, cu câteva sate în jur. Afade este una dintre cele opt limbi Kotoko, iar vorbitorii de Afade se referă la ei înșiși din punct de vedere etnic ca fiind Kotoko. Sunt în mod tradițional pescari și agricultori, folosindu-se de râurile sezoniere care curg în zonă pentru a-și iriga câmpurile.

 • Rugați-vă ca sămânța Cuvântului să fie semănată în poporul Afade și să rodească pentru slava lui Dumnezeu. Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată şi fac rod în răbdare. (Luca 8:15)
 • Rugați-vă ca misionari curajoși să ajungă la ei în ciuda fricii cauzate de activitățile teroriste islamice radicale din nordul Camerunului.
 • Rugați-vă ca Adevărul să îi facă liberi și să le dea discernământ spiritual.

Dialog despre Biserică în mișcarea de traducere a Bibliei: America

În perioada 18-29 aprilie, în Bogota, Columbia, a avut loc o întâlnire cu discuții despre implicarea bisericii în traducerea Bibliei. Au participat 17 lideri ai organizațiilor Alianței Globale Wycliffe. Unele dintre aceste organizații sunt confesiuni și biserici, iar altele au directori care sunt pastori. Fiecare organizație a împărtășit pe scurt despre activitatea lor în domeniul traducerii Bibliei și a reflectat asupra traducerii ca o slujire a bisericii.

Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru interesul pastorilor și al liderilor denominațiunilor și bisericilor din cele două Americi de a se implica în mișcarea de traducere a Bibliei în toate domeniile sale. Rugați-vă ca aceste dialoguri să continue și ca mai multe biserici și denominațiuni să se implice în mișcarea de traducere a Bibliei și să se angajeze să colaboreze cu Alianța și cu alte organizații.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Daeng, Vietnam

Oamenii Tai Daeng sunt neobișnuit de politicoși, respectuoși și ospitalieri. Începând de la o vârstă foarte fragedă, copiii lor sunt învățați comportamentul social adecvat. Societatea lor este organizată în funcție de vârstă, ocupație și avere. Familia apropiată locuiește de obicei împreună și există un respect reciproc la toate nivelurile. Caută adesea ajutor prin intermediul spiritelor și obiectelor supranaturale și practică adorarea strămoșilor.

 • Rugați-vă ca Domnul să îi elibereze de sub dominația spiritelor și numai El să stăpânească peste ei. El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui. (Coloseni 1:13)
 • Cereți Domnului speranță și vindecare pentru acești oameni răvășiți de războiul prelungit din țara lor.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile liderilor guvernamentali din Vietnam față de Evanghelie.

Sursa: Wycliffe România

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.