Jucătoare ale unei echipe de softball proclamă în timpul conferinței de presă: „Hristos este viața noastră!”

Echipa feminină de softball a Universității din Oklahoma (OU) a intrat în istorie, devenind a doua echipă care a câștigat trei titluri naționale la rând, dar comentariile lor din timpul conferinței de presă despre cum și-au găsit bucuria în Isus Hristos sunt cele care s-au viralizat pe internet.

Echipa feminină de softball a OU a învins Florida State cu 3-1 în „Women’s College World Series” la USA Softball Hall of Fame Stadium din Oklahoma City pe 8 iunie.

Echipa Oklahoma Sooners a încheiat sezonul cu o serie de 53 de victorii consecutive – un record NCAA.

„Sunt pur și simplu mândră de modul în care am rămas împreună în ciuda presiunilor, adversităților și am format în cele din urmă o echipă unită, puternică și coerentă care – la finalul zilei – a trecut peste această presiune și, slavă Domnului, a fost capabilă să joace degajat, să joace împreună și să găsească motive de bucurie în lucruri și din afara terenului de joc”, a declarat aruncătoarea Jordy Bahl după marea victorie.

Cu două zile înainte ca echipa feminină de softball să câștige campionatul național, mai multe dintre jucătoare au declarat jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă, că bucuria lor vine dintr-o singură sursă – Isus Hristos.

„Vorbiți despre păstrarea bucuriei jocului, dar sunt curios, este un sezon atât de lung… cum vă păstrați bucuria atât de mult timp?”, a întrebat un reporter ESPN.

„Singurul mod în care poți avea o bucurie care să nu se stingă este de la Domnul. Orice alt tip de bucurie este de fapt o fericire care vine din circumstanțe și rezultate”, a răspuns căpitanul echipei, Grace Lyons.

Lyons nu este doar un lider pe teren, ci a fost implicată și în botezul mai multor coechipiere.

„Acum când părăsesc softballul universitar, mă rog ca și alții să știe cât de iubiți sunt de Creatorul lumii și că Isus te poate folosi în moduriîn care nici nu te-ai gândit. Trebuie doar să fii dispus și să fii ascultător”, a spus ea într-un videoclip recent.

Ea a adăugat în timpul conferinței de presă: „Bucuria de la Domnul este într-adevăr singurul lucru care te poate menține motivat și într-o stare de spirit bună, indiferent de rezultate.”

Colega ei de echipă, Jayda Coleman,  a susținut că este „1.000 la sută” de acord cu coechipiera ei. Ea a mărturisit că atunci când a câștigat titlul de campioană națională în primul ei an nu a însemnat mare lucru. După cum explică Coleman, fără o relație cu Hristos, ea nu s-ar fi simțit împlinită.

„Nu știam ce să fac a doua zi. Nu știam ce să fac în săptămâna următoare. Nu mă simțeam împlinită și a trebuit să mă încredințez în brațele lui Hristos”, a spus Coleman.

Ea a continuat: „Cred că ceea ce face ca echipa noastră să fie atât de puternică este faptul că nu ne este teamă să pierdem, pentru că nu este sfârșitul lumii dacă pierdem – evident că am muncit din greu pentru a fi aici și vrem să câștigăm – dar nu este sfârșitul lumii, pentru că viața noastră este în Hristos și asta este tot ce contează.”

Pentru echipa de softball a celor de la Sooners, această cultură a credinței începe de la vârf.

Antrenorul principal Patty Gasso spune că victoria nu este o prioritate principală, dar Domnul este.

„Domnul mi-a deschis ochii și mi-a vorbit: ‘Faci asta greșit’ ”,, a declarat ea pentru Sports Spectrum. „ ‘Nu sunteți aici pentru a câștiga meciuri. Ești aici pentru a deschide ușa – aici pentru a câștiga suflete. Tu deschizi ușa și îi lași să intre. Eu voi prelua de acolo’. Și atunci totul s-a schimbat.”

Jucătoarea de la baza a treia, Alyssa Brito, spune că echipa se menține încurajată, motivată și concentrată asupra Domnului folosind strigătul: „Ochii sus!”

„Cred că lucrul cel mai important să avem ‘Ochii sus’ ”, a explicat ea. „Ne fixăm cu adevărat ochii pe Hristos pentru că nu poți găsi împlinirea într-un rezultat, indiferent dacă este bun sau rău. Și cred că acesta este motivul pentru care suntem atât de statornice în ceea ce facem, în dragostea pe care ne-o purtăm unele față de altele și în dragostea noastră pentru joc,” a mai spus ea.

Brito a fost botezată anul trecut de două dintre coechipierele sale și spune că acum trăiește pentru a „a fi o ambasadoare a  Împărăției”, relatează Catholic News Agency.

„Acest joc ne oferă oportunitatea de a-l glorifica pe Dumnezeu”, a spus Brito în timpul conferinței de presă. „Avem o veșnicie de bucurie cu Tatăl nostru… și surorile mele în Hristos vor fi alături de mine la final, când vom fi cu Regele nostru.”

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.