Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de Rugăciune: Dedicarea Evangheliei după Marcu în limba semnelor române

Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 16-22 iunie 2023

Dedicarea Evangheliei după Marcu în limba semnelor române

Sâmbăta aceasta, pe 17 iunie, la Arad, avem bucuria să ne întâlnim cu surzi din toată țara pentru a sărbători dedicarea Evangheliei după Marcu.

Mulțumim Domnului pentru ajutorul Lui în pregătirea acestui eveniment!
Mulțumim Domnului că ne-a ajutat să pregătim stick-urile cu memorie USB cu tot ce s-a tradus până acum. Ele vor fi dăruite bisericilor de surzi. Rugați-vă ca, deși doar o mică parte din Scriptură este disponibilă în limba semnelor, totuși Dumnezeu să Se folosească de acest Cuvânt cu putere.
Rugați-vă ca toți cei invitați să poată participa și Domnul să-i păzească de probleme în călătorie.
Rugați-vă ca Dumnezeu să fie glorificat la această sărbătoare prin tot ce se va face.

Traducerea Bibliei în limbajul semnelor a început în 2015. Cum a început acest proiect vedeți AICI!

Vești din Etiopia

Să o purtăm în rugăciune pe Luminița și comunitatea din Etiopia alături de care ea trăiește bucuriile și necazurile care vin peste ei. În această săptămână, Dumnezeu a revărsat ploi bune peste culturile de porumb. Să-I mulțumim Domnului că are milă și îndurare și El dă cu mână largă. S-au înmulțit cazurile de holeră.

Cereți protecția Domnului peste Luminița și echipa de traducere și rugați pe Domnul să oprească răspândirea acestei boli. Săptămâna viitoare se va sărbători săptămâna Bibliei.
Rugați-vă să fie un prilej în care mulți oameni să fie atinși de Domnul prin Cuvântul Său. Luminița va merge împreună cu echipa în Arba Minch pentru a fi parte la săptămâna Bibliei.
Rugați-vă pentru o călătorie sub paza Domnului.

Călăuzire în decizii: România, Papua Noua Guinee

Familia Dumitriu ne aduce câteva motive de rugăciune în ultima scrisoare. Vă rugăm să o citiți pentru mai multe detalii AICI! Domnul ne-a pus pe inimă în ultima perioadă gândul adopției și am făcut mulți pași în acest sens, de când suntem acasă. Totuși, avem nevoie de răbdare, pentru că lucrurile nu merg repede, și de călăuzire clară din partea lui Dumnezeu, referitor la acest subiect. Rugați-vă cu noi, ca voia Domnului să fie împlinită!

Am reușit să vizităm familia lui Mihai (sora și familia ei) în Anglia pentru 2 săptămâni. A fost un timp frumos și important, mai ales că și mama lui Mihai este acum acolo. Să ne rugăm pentru ea, deoarece ea e foarte slăbită!

Am avut câteva întâlniri online cu cei din poporul patep și buang. Prietenii noștri din patep ne-au mărturisit că fără noi nu sunt așa de însuflețiți pentru a face studiile biblice, și că au fost încurajați să avem astfel de timp din nou, măcar prin internet. Rugați-vă pentru grupul patep să continue să țină studii biblice împreună, să continue să meargă în alte locații să vestească Cuvântul curat, și să rămână ancorați în Cristos! Pentru cei din buang, mijlociți să rămână interesați de Cuvânt, și să vină la următorul curs de studiu biblic când ajungem la ei!

Rugați-vă cu noi pentru călăuzire clară, deoarece avem decizii uriașe de luat în această perioadă, și pentru toate detaliile care acum ne inundă și nu știm răspunsurile la multe dintre ele!

Seminarii pentru participarea Bisericii la traducerea Bibliei: Brazilia

Una dintre modalitățile de implicare a bisericii din Brazilia este prin intermediul evenimentelor organizate la seminarii. Pe 12 mai, Marcos Agripino, directorul executiv al Agenției prezbiteriene de misiune interculturală din Brazilia (APMT), a prezentat tema „Misiunea lui Dumnezeu și traducerea Bibliei” la Seminarul Prezbiterian din Belo Horizontes. Printre cei prezenți la întâlnire s-au numărat studenți, profesori și conducerea seminarului. Obiectivul a fost acela de a comunica importanța traducerii Bibliei și de a atrage noi misionari care să lucreze în acest domeniu. Rugați-vă ca seminariile biblice și teologice să fie instrumente ale lui Dumnezeu pentru a implica biserica în traducerea Bibliei și ca mulți să fie conduși să slujească în acest domeniu.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lagwan Kotoko, Camerun

Poporul Lagwan Kotoko trăiește în partea de nord a Camerunului. Aria lor lingvistică se întinde până în Nigeria, la vest. Orașul Afade este centrul zonei lingvistice, cu câteva sate în jur. Afade este una dintre cele opt limbi Kotoko, iar vorbitorii de Afade se referă la ei înșiși din punct de vedere etnic ca fiind Kotoko. Sunt în mod tradițional pescari și agricultori, folosindu-se de râurile sezoniere care curg în zonă pentru a-și iriga câmpurile.

Rugați-vă ca sămânța Cuvântului să fie semănată în poporul Afade și să rodească pentru slava lui Dumnezeu. Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată şi fac rod în răbdare. (Luca 8:15)
Rugați-vă ca misionari curajoși să ajungă la ei în ciuda fricii cauzate de activitățile teroriste islamice radicale din nordul Camerunului.
Rugați-vă ca Adevărul să îi facă liberi și să le dea discernământ spiritual.

Angajamentul bisericii: Camerun

Asociația pentru traducerea Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL) este bucuroasă să facă parte din ceea ce Dumnezeu face în Camerun prin intermediul bisericilor și al comunităților în mișcarea de traducere a Bibliei. Mulțumim lui Dumnezeu că denominațiunile, bisericile și liderii bisericilor din zonele rurale și urbane din Camerun investesc semnificativ în traducerea Bibliei. Aceste eforturi continuă să crească. Mișcarea de rugăciune ia amploare pe măsură ce crește numărul bisericilor și al comunităților care se implică. Lăudați-L pe Dumnezeu că din ce în ce mai mulți oameni din biserici se implică prin oferirea de sprijin emoțional, finanțare și conducere. Bisericile organizează duminici dedicate traducerii Bibliei, activități de alfabetizare, diverse strategii de folosire a Scripturii și alte evenimente pentru a expune membrii bisericii la misiunea traducerii Bibliei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Daeng, Vietnam

Oamenii Tai Daeng sunt neobișnuit de politicoși, respectuoși și ospitalieri. Începând de la o vârstă foarte fragedă, copiii lor sunt învățați comportamentul social adecvat. Societatea lor este organizată în funcție de vârstă, ocupație și avere. Familia apropiată locuiește de obicei împreună și există un respect reciproc la toate nivelurile. Caută adesea ajutor prin intermediul spiritelor și obiectelor supranaturale și practică adorarea strămoșilor.

Rugați-vă ca Domnul să îi elibereze de sub dominația spiritelor și numai El să stăpânească peste ei. El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui. (Coloseni 1:13)
Cereți Domnului speranță și vindecare pentru acești oameni răvășiți de războiul prelungit din țara lor.
Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile liderilor guvernamentali din Vietnam față de Evanghelie.

Sursa: Wycliffe România

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.