Trei noi partide creștine se alătură mișcării ECPM

Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM) s-a reunit într-o adunare generală a membrilor în Rambouillet, Franța, pe 16 iunie 2023, sub conducerea președintelui Valeriu Ghilețchi. Au fost prezenți 60 de participanți din peste 20 de partide. În timpul întâlnirii, membrii au votat numirea lui Cristian Terheș (România) și Jean-Frédéric Poisson (Franța) în consiliu și au salutat trei noi partide membre: Valores din Spania, Suverena Vara din Letonia și Partidul Abba din Malta.

Partidul Abba din Malta, fondat de Ivan Grech Mintoff, se poziționează ca o entitate politică care dorește să reprezinte în mod real cetățenii și valorile prețuite de maltezi. Ei consideră că administrația actuală urmează o direcție ideologică impusă de la Bruxelles, care nu reflectă valorile și istoria malteze și nu aduce beneficii societății sale. Scopul declarat al Abba este de a promova în mod activ valorile creștin-democrate în Malta și de a proteja cultura și identitatea țării. Domnul Mintoff a fost însoțit la adunarea generală ECPM de câțiva membri ai echipei executive a partidului.

Suverena Vara (Putere Suverană) este un nou partid politic din Letonia condus de Julija Stepanenko, avocat și fost membru al Parlamentului. Scopul lor este consolidarea democrației letone prin restabilirea puterii în mâinile cetățenilor Letoniei, așa cum stipulează al doilea articol al constituției letone. Partidul susține politici favorabile familiei, cum ar fi o indemnizație garantată de stat pentru părinții care aleg să stea acasă cu copiii lor și o creștere a beneficiilor pentru copii la un sfert din salariul minim. Doamna Stepanenko și partidul ei se opun ferm vaccinării obligatorii și ideologiei de gen predate în școli. Partidul propune reducerea TVA-ului la alimente și revitalizarea zonelor rurale și investiții în școlile rurale.

Partidul Valores din Spania își are sediul în regiunea Murcia și a participat recent (la 28 mai) pentru prima dată la alegerile regionale și locale din Spania. Alfonso Galdon este președintele său; deține un doctorat în științe de mediu și predă matematica și știința într-un liceu local. Partidul susține cu tărie valorile creștine în regiunea Murcia și în afara ei: ei propun un buget mai mare alocat pentru apărarea vieții de la concepție până la moartea naturală, pentru sprijinirea mamelor însărcinate și a minorilor aflați în pericol. Ei luptă pentru ca bătrânii din comunitatea lor să fie tratați cu demnitate și să aibă o viață decentă. Valores, sub conducerea lui Galdon, se preocupă să protejeze mediul înconjurător, în special apele și solul Murciei, în timp ce încurajează agricultorii din regiune să continue producția de hrană de care cetățenii au nevoie într-un mod durabil.

Am fost încântați să avem cu noi câțiva invitați și observatori interesați de activitatea ECPM și care iau în considerare să ni se alăture.

Membrii au discutat strategia și comunicarea pentru următoarele alegeri europene, care vor avea loc în anul viitor, precum și conținutul viitorului manifest/program politic. Am decis să continuăm aceste discuții într-o viitoare reuniune de lucru și să rafinăm ideile pe care dorim să le prezentăm cetățenilor în iunie 2024. Membrii prezenți au primit și revizuit raportul financiar al anului trecut.

Le mulțumim domnului Poisson și partidului său – VIA, La Voie du Peuple – pentru ospitalitatea cu care au găzduit ECPM și delegațiile în Rambouillet, un oraș cu semnificație istorică, pentru vizitele organizate la castel și pentru crearea oportunității de a ne conecta și socializa unii cu alții într-un cadru frumos.

Sursa: ECPM.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.