JURNAL de RUGĂCIUNE: „Pastorul – un traducător cheie pentru Merei, Vanuatu”

Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 23-29 iunie 2023

Dedicarea Evangheliei după Marcu în limba semnelor române

Sâmbătă, 17 iunie 2023, ne-am adunat într-un număr de peste 40 de participanți surzi și auzitori din Oradea, Arad, Timișoara, București și alte localități pentru a sărbători alături de întreaga comunitate a surzilor din România bucuria dedicării Evangheliei după Marcu în limba semnelor române (LSR). Pentru Wycliffe România și TBSR (Traducerea Bibliei pentru surzii din România) a fost o piatră de aducere aminte, un moment Eben-Ezer.

Mulțumim Domnului că a fost cu noi până acum și știm că ne-a promis că va fi cu noi și în continuare.
Mulțumim Domnului pentru toți care s-au implicat de-a lungul anilor în diferite moduri ca să ajungem la această piatră de hotar.
Mulțumim pentru traducători, sponsori, oameni ai rugăciunii care au fost alături de noi neîncetat.
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru Cuvântul Lui care aduce viață și speranță și în comunitatea de surzi din România.

În pragul examenelor

Rugați-vă împreună cu noi pentru familia Dubei. Le stau în față mai multe provocări pentru care cerem ajutorul Domnului. Miriam va susține săptămâna viitoare examenul de bacalaureat. Rugați-vă pentru înțelepciune, putere de concentrare la examene și rezultate bune. Levi s-a înscris la școala de șoferi. Rugați-vă ca Domnul să îl ajute să termine cu bine și să treacă examenul.
Rugați-vă ca Domnul să mai adauge biserici și oameni care să susțină financiar familia Dubei.
Rugați-vă pentru Ruben care va călători în Olanda săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Alianței Globale Wycliffe.

De dragul chemării Lui

Flavia ne scrie în ultima ei scrisoare: „Mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine în această perioadă pentru ca El să îmi arate care este voia Sa. După rugăciuni, discuții cu mai multe organizații și persoane care îmi sunt alături în acest proces de pregătire pentru misiune am înțeles că e voia lui Dumnezeu să merg în Madagascar pentru a mă implica în cercetare lingvistică. Rugați-vă pentru: „Călătoriile pe care urmează să le fac pentru a vizita diferite biserici. Să pot strânge finanțele necesare până în toamnă. Să pot prezenta ce voi face și să încurajez prin prezentări.”

Rugați-vă pentru bisericile Tamil: Malaezia

Liderii Wycliffe Malaezia continuă să lucreze cu pastorii și liderii bisericilor din comunitățile vorbitoare de limba Tamil. Echipa a ales patru vorbitori de limba Tamil pentru a începe un proiect de povestiri orale, de doi ani pentru această comunitate. Rugați-vă pentru personalul Wycliffe Malaezia în timp ce coordonează acest proiect. Wycliffe Malaezia intenționează, de asemenea, să recruteze câteva persoane în domeniul traducerilor pentru un program de practică de doi ani. Rugați-vă ca bisericile să asigure suport financiar parțial pentru acești lucrători. Rugați-L pe Domnul să binecuvânteze viitoarea echipă de traducere în limba Tamil cu pasiune și perseverență pentru a traduce eficient Cuvântul lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lagwan Kotoko, Camerun

Poporul Lagwan Kotoko trăiește în partea de nord a Camerunului. Aria lor lingvistică se întinde până în Nigeria, la vest. Orașul Afade este centrul zonei lingvistice, cu câteva sate în jur. Afade este una dintre cele opt limbi Kotoko, iar vorbitorii de Afade se referă la ei înșiși din punct de vedere etnic ca fiind Kotoko. Sunt în mod tradițional pescari și agricultori, folosindu-se de râurile sezoniere care curg în zonă pentru a-și iriga câmpurile.

Rugați-vă ca sămânța Cuvântului să fie semănată în poporul Afade și să rodească pentru slava lui Dumnezeu. Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată şi fac rod în răbdare. (Luca 8:15)
Rugați-vă ca misionari curajoși să ajungă la ei în ciuda fricii cauzate de activitățile teroriste islamice radicale din nordul Camerunului.
Rugați-vă ca Adevărul să îi facă liberi și să le dea discernământ spiritual.

Pastorul, un traducător cheie pentru Merei: Vanuatu

Poporul Merei trăiește în Espiritu Santo, în centrul celei mai mari insule din Vanuatu. Deși mulți se identifică ca fiind creștini, religia tradițională le influențează viața zilnică la majoritatea oamenilor.

Rugați-vă pentru încurajare pentru pastorul bisericii locale, care este un traducător cheie al comunității Merei.
Rugați-vă pentru Ross Webb, de la Wycliffe Australia, în timp ce pregătește verificarea traducerii în limba Merei a cărților Filipeni și 1 Petru. Rugați-vă pentru un timp potrivit pentru această lucrare.
Rugați-vă pentru o implicare puternică în proiectul de traducere din partea comunității lărgite.
Rugați-vă pentru recrutarea unei echipe care să ajute la promovarea folosirii Scripturilor și la instruirea comunității în înțelegerea și interacțiunea cu mesajul schimbător de viață al Bibliei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Daeng, Vietnam

Oamenii Tai Daeng sunt neobișnuit de politicoși, respectuoși și ospitalieri. Începând de la o vârstă foarte fragedă, copiii lor sunt învățați comportamentul social adecvat. Societatea lor este organizată în funcție de vârstă, ocupație și avere. Familia apropiată locuiește de obicei împreună și există un respect reciproc la toate nivelurile. Caută adesea ajutor prin intermediul spiritelor și obiectelor supranaturale și practică adorarea strămoșilor.

Rugați-vă ca Domnul să îi elibereze de sub dominația spiritelor și numai El să stăpânească peste ei. El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui. (Coloseni 1:13)
Cereți Domnului speranță și vindecare pentru acești oameni răvășiți de războiul prelungit din țara lor.
Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile liderilor guvernamentali din Vietnam față de Evanghelie.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.