Jurnal de Rugăciune: Biserica și vindecarea traumelor în Ciad

Centrul educațional Sunflower

Am intrat în programul de vară cu preșcolarii ucraineni. Continuăm programul până în luna iulie inclusiv, după care va fi o lună de vacanță. Pentru anul școlar nou, care începe în septembrie, avem noi provocări. Există în continuare cerere să continuăm, dar vrem să punem un accent mai mare pe învățarea limbii române. Motive de rugăciune:

 • Un spațiu adecvat, ne trebuie unul mai mare și mai luminos
 • Fonduri suficiente ca să putem continua programul
 • Personalul potrivit. Una din fete va pleca și căutam și pe cineva care să predea limba romană mai intensiv.
 • E posibil să îi ajutăm și pe copiii din clasele primare, ceea ce înseamnă nevoie de și mai mult spațiu, mai mult personal și mai multe resurse financiare.

Pregătire pentru plecarea în misiune

Damaris se află într-o perioadă de tranziție, urmând să plece în Columbia unde se va implica în mentorare lingvistică și culturală în cadrul echipei GSLT (Echipa Globală pentru Limbile Semnelor). Cererile ei de rugăciune pentru următoarea perioadă sunt următoarele:

 • Rugați-vă să pot încheia cu bine toate pregătirile pentru plecarea în Columbia din septembrie: să-mi cumpăr biletul de avion, să predau responsabilitățile mele persoanei care mă va înlocui în departamentul media al Wycliffe România și să pot ridica suportul financiar necesar. Odată ajunsă în Columbia, îmi voi continua practica în noul rol și voi învăța spaniolă și limba semnelor columbiene.
 • Rugați-vă pentru un proces de învățare eficient și rapid.

Voluntari Wycliffe România

Mulțumim Domnului că a pus pe inimă unei familii din Oradea să ne ajute ca voluntari în munca de la birou, în domeniul administrativ și media/promovare. Lăudați pe Domnul pentru această familie credincioasă. Pentru noi este o încurajare și un răspuns la rugăciuni.

 • Rugați-vă ca Domnul să-i călăuzească cu privire la slujire în viitor.
 • Rugați-vă ca Domnul să mai cheme misionari români în lucrarea de traducere a Bibliei.

Biserica și vindecarea traumelor: Ciad

Biserica din Ciad are un parteneriat cu Asociația pentru Traducerea Bibliei și Alfabetizare din Ciad (ATALTRAB), lucrând împreună la traducerea Bibliei în limbile locale. Biserica se confruntă cu probleme grave în care are nevoie de intervenția lui Dumnezeu. Multe persoane din biserici au suferit traume în viața lor și au nevoie de posibilitatea de a lua parte la sesiuni de vindecare a traumelor. Să-L rugăm pe Domnul să le vină în întâmpinarea lor în durerile lor și să le elibereze inimile de deznădejde, răni emoționale și durere.

 • Rugați-vă și cereți harul Domnului asupra liderilor bisericii din Ciad, unde mulți oameni au nevoie de vindecare.
 • Rugați-vă ca Domnul să le dea curaj, înțelepciune și autoritate pentru a face față acestor situații.
 • Rugați-vă ca Domnul să aducă oportunități pentru sesiuni eficiente de vindecare a traumelor în Ciad.
 • Cereți Domnului să facă acest lucru posibil cât mai curând.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Algeria

Comunitățile de surzi constituie unul dintre cele mai mari grupuri de persoane neatinse cu Evanghelia din lume. Ele au propriile lor limbi unice și o cultură bogată. Deoarece majoritatea persoanelor surde se nasc din părinți auzitori și foarte puțini dintre aceștia învață să folosească semnele, multe persoane surde sunt izolate de familia lor și de comunitate în general. Le este greu să participe la serviciile și activitățile bisericești din cauză că nu pot înțelege limba vorbită. Una dintre cele mai mari nevoi ale surzilor este să aibă acces deplin la Scriptură.

 • Rugați-vă ca Biblia să fie tradusă în limba semnelor algeriene. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. (Ioan 5:39)
 • Rugați-vă pentru formarea de lideri surzi. Ei sunt cei mai potriviți pentru a ajunge la alți surzi.
 • Rugați-vă ca surzii din Algeria să aibă bucuria care vine din a-L urma pe Isus.

Inițiativa „Poliția, biserica și comunitatea”: Filipine

Kasimbayanan înseamnă „Kapulisan, Simbahan, at Pamayanan”, tradus în engleză ca „Poliția, Biserica și Comunitatea”. Acesta este un program de cooperare între Poliția Națională din Filipine (PNP), biserică și comunitate, care vizează consolidarea parteneriatelor. În provincia Antique, cu ajutorul Asociației Traducătorilor din Filipine, PNP și bisericile locale au ajutat la promovarea folosirii Cuvântului lui Dumnezeu în rândul polițiștilor vorbitori de kinaray-a începând cu luna februarie. Cereți lui Dumnezeu călăuzirea Sa pentru pastorii care conduc studiile biblice. Fie ca mesajul de mântuire al lui Dumnezeu prin intermediul Scripturilor în limba kinaray-a să transforme viețile acestor polițiști și ale familiilor lor.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Maba, Indonezia

Poporul Maba este unul dintre numeroasele grupuri de oameni care trăiesc pe insula Halmahera de Est. 80% dintre satele lor se găsesc de-a lungul plajei, iar celelalte 20% dintre sate sunt situate în zone muntoase. Calitatea apei din întreaga regiune este slabă și nu poate fi consumată de către populație. Majoritatea locuitorilor din Maba sunt fermieri. Din cauza sezonului secetos, incendiile de pădure și de teren reprezintă cel mai mare risc pentru populație.

 • Rugați-vă ca poporul Maba să aleagă să-L slujească pe Domnul și numai pe El. Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul pe care Şi-l alege El de moştenire! (Psalmul 33:12)
 • Rugați-vă ca vălul islamului să fie luat de pe ochii lor și ei să înțeleagă că doar Isus este Calea spre cer.
 • Rugați-vă ca Domnul să cheme lucrători care să meargă la ei și să le împărtășească Evanghelia.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.