Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru familia Cuceuan

Buletin săptămânal Wycliffe România

7-13 iulie 2023

Retreatul Wycliffe România

În perioada 12-15 iulie va avea loc Retreatul Wycliffe România, în care ne retragem pentru a reflecta la lucrarea asociației, întărim legăturile dintre noi și ne refacem pentru a continua slujirea. Rugați-vă pentru toți cei care vor călători din diferite colțuri ale țării. Rugați-vă ca Domnul să ne vorbească și astfel să fim întăriți spiritual. Rugați-vă ca unitatea frățească să crească și să ne bucurăm de părtășia familiei lui Hristos. Rugați-vă ca Domnul să ne descopere direcția în care dorește El să mergem și cum să slujim mai bine în vremurile acestea.

Rugăciune pentru familia Cuceuan

Ionuț ne scrie: „Mulțumim Domnului pentru purtarea Sa de grijă în prima jumătate a acestui an. Suntem bine cu toții, copiii cresc și ne continuăm slujirea și dezvoltarea ca familie cu ajutorul Lui. Pe perioada verii voi participa la mai multe evenimente și tabere, iar Daniela și copiii vor rămâne acasă. Voi avea ocazia să mă întâlnesc cu prieteni și parteneri vechi ai Wycliffe, dar și cu persoane noi. Motive de rugăciune:

  • Protecție în călătorii, sănătate și înțelepciune pentru Ionuț.
  • Daniela și copiii – Domnul să se îngrijească de ei, să-i dea putere mamei și să-i protejeze de orice pericol.
  • Dezvoltarea de relații bune cu partenerii Wycliffe (vechi și noi).
  • Nevoia financiară a familiei – în principal taxa pentru programul de terapie pentru Timotei”.

Atelierul de traducere din Madagascar

Ada împărtășește cu noi bucuria adusă de atelierul de traducere care a avut loc în iunie: „Bucurie! Bucurie dintre cele mai frumoase câte sunt în viață!‘ Dacă traducem Biblia în mai multe limbi din Madagascar, nu producem dezbinare între oameni și biserici?’ Auzim deseori astfel de îngrijorări din partea oamenilor. Răspunsul l-am văzut ilustrat la workshop-ul de traducere din luna iunie. Am fost oameni veniți din 7 țări, vorbitori de 15 limbi diferite, strânși în același loc și motivați de același țel doar pentru că ne-a unit Cuvântul lui Dumnezeu. Și ne-a unit pentru că l-am primit în limba pe care fiecare dintre noi o înțelege cel mai bine. Dumnezeu ne-a vorbit fiecăruia în așa fel încât să Îl înțelegem și ne-a atins inimile prin faptul că a făcut posibil să ne întâlnim din nou și să întărim legăturile dintre noi. Nu ne ajung cuvintele să ne exprimăm bucuria și recunoștința pentru experiența pe care am trăit-o. Nu, Biblia tradusă în multe limbi nu aduce dezbinare. Aduce unitate! Vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în rugăciune și financiar. Ați fost parte a minunii plănuite și îndeplinite de Dumnezeu.” Să mulțumim Domnului împreună cu Ada și echipele din Madagascar pentru bunătatea Lui.

Traducerea Bibliei continuă în ciuda problemelor de securitate: Nigeria

Nigeria Bible Translation Trust (NBTT) are în derulare mai multe programe de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru personalul tehnic și pentru facilitatorii care se confruntă cu riscuri atunci când călătoresc în comunitățile lingvistice pentru a ajuta la traducere. Există riscuri serioase de securitate în unele dintre aceste locații. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi protejeze pe acești membri ai personalului și să le dea o pasiune reînnoită pentru munca lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să asigure tot ceea ce este necesar pentru proiectele de traducere ale NBTT, precum și protecție pentru echipe. Cereți lui Dumnezeu să pună capăt violențelor și altor amenințări. Rugați-vă pentru noul guvern nigerian care a depus jurământul pe 29 mai. Cereți lui Dumnezeu să le dea liderilor țării înțelepciune în luarea deciziilor și a politicilor astfel încât lucrarea Sa în Nigeria să prospere.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Algeria

Comunitățile de surzi constituie unul dintre cele mai mari grupuri de persoane neatinse cu Evanghelia din lume. Ele au propriile lor limbi unice și o cultură bogată. Deoarece majoritatea persoanelor surde se nasc din părinți auzitori și foarte puțini dintre aceștia învață să folosească semnele, multe persoane surde sunt izolate de familia lor și de comunitate în general. Le este greu să participe la serviciile și activitățile bisericești din cauză că nu pot înțelege limba vorbită.

  • Una dintre cele mai mari nevoi ale surzilor este să aibă acces deplin la Scriptură. Rugați-vă ca Biblia să fie tradusă în limba semnelor algeriene. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. (Ioan 5:39)
  • Rugați-vă pentru formarea de lideri surzi. Ei sunt cei mai potriviți pentru a ajunge la alți surzi.
  • Rugați-vă ca surzii din Algeria să aibă bucuria care vine din a-L urma pe Isus.

Evanghelia după Luca completă în limba semnelor: Ecuador

Pe 20 mai, în orașul Guayaquil, Societățile Biblice Unite din Ecuador (SBUEc) au prezentat comunității surzilor și conducerii bisericii prima Scriptură tradusă în limba semnelor din Ecuador (LSEC): Evanghelia după Luca în format video. Reprezentanți ai comunității surzilor, oficialități ale orașului, pastori și lideri au fost invitați la dedicarea care a fost condusă de echipa de traducători LSEC. Această traducere aduce 75 de semne noi create, testate și acceptate de comunitatea surzilor, care se așteaptă să fie integrate în dicționarul LSEC. Evanghelia după Luca în LSEC poate fi accesată gratuit. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toată munca depusă pentru a se ajunge la această etapă. Rugați-vă ca multe persoane surde să-L cunoască pe Dumnezeu prin intermediul Scripturii în LSEC.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Maba, Indonezia

Poporul Maba este unul dintre numeroasele grupuri de oameni care trăiesc pe insula Halmahera de Est. 80% dintre satele lor se găsesc de-a lungul plajei, iar celelalte 20% dintre sate sunt situate în zone muntoase. Calitatea apei din întreaga regiune este slabă și nu poate fi consumată de către populație. Majoritatea locuitorilor din Maba sunt fermieri. Din cauza sezonului secetos, incendiile de pădure și de teren reprezintă cel mai mare risc pentru populație.

  • Rugați-vă ca poporul Maba să aleagă să-L slujească pe Domnul și numai pe El. Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul pe care Şi-l alege El de moştenire! (Psalmul 33:12).
  • Rugați-vă ca vălul islamului să fie luat de pe ochii lor și ei să înțeleagă că doar Isus este Calea spre cer.
  • Rugați-vă ca Domnul să cheme lucrători care să meargă la ei și să le împărtășească Evanghelia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.