Cursuri gratuite de teologie în limba engleză

Cursuri de teologie, gratuite? Da!

Am auzit de multe ori afirmații de genul – nu avem nevoie de teologie, avem Biblia. Mulți oameni sunt speriați de cuvântul teologie și cred că aceasta este doar pentru liderii spirituali – pastori, prezbiteri, evangheliști, învățători de copii, lideri de tineret etc.

Teologia se traduce prin cunoașterea despre și a lui Dumnezeu. Pentru a-L cunoaște cu adevărat, trebuie să studiem Biblia cu sârguință și să ne raportăm direct la cuvântul scris. Sigur, o simplă citire a unor pasaje trebuie ajutată de aportul consemnărilor oamenilor care au studiat o viață întreagă sau cel puțin mult mai mult decât noi, acele cărți din Biblie. Recunoașterea teologilor și a cercetătorilor este esențială, deoarece poate fi arogant să pretindem că doar noi suntem luminați. În timp ce propriile noastre eforturi și analize aduc un câștig enorm, trebuie să profităm și de resursele bogate din jurul nostru. Cunoscându-L pe Dumnezeu, ne putem înțelege mai bine pe noi înșine, putem înțelege scopul vieții noastre și destinația care ne așteaptă dincolo de această viață.

Este un fapt cunoscut de mulți dintre noi că, atunci când am vrut să începem un program de studiu biblic, ne-am trezit în dificultatea de a nu ști de unde să începem. Pentru a deveni mai buni cunoscători ai Bibliei, trebuie să cunoaștem mesajul pe care El ni l-a lăsat, să folosim instrumentele potrivite și să devenim responsabili în studiul intenționat al Cuvântului.

Site-ul, https://www.biblicaltraining.org/, oferă tuturor celor interesați posibilitatea de a accesa cursuri gratuite de teologie pe pe diferite teme.

Pentru a beneficia de prelegerile profesorilor, tot ce trebuie să faceți este să vă faceți un cont gratuit și să accesați cursurile dorite. Singurul neajuns ce ar putea cineva să îl întâlnească doar dacă nu ar cunoaște deloc limba engleză. Sunt sigur că, pentru vorbitorii de engleză începători și intermediari acestea aduc un beneficiu enorm!

În lista de cursuri veți găsi:

  • Limbi biblice;
  • Vechiul Testament;
  • Noul Testament;
  • Studii biblice;
  • Teologie;
  • Discipolat,
  • Misiune;
  • Leadership;
  • Istoria Bisericii;
  • Filosofie;

Printre profesorii de renume se numără: Douglas Moo , Douglas Suart, TThomas Schreiner, Craig Blomberg, Carl Laney, Darrell Bock, Robert Stein, Bruce Waltke, John Oswalt, Daniel Wallance, Bill Mounce, George Guthrie, John Piper, Robert Stein, Gregg Allison, Paul House, Gary Thomas, Bryan Chapell, Alexander Strauch, Stephen Martyn, Tremper Longmann III, și mulți alții.

Cu drag,
Andrei Mereuță

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.