Vestea bună a păcii pentru o națiune învecinată cu linia frontului

Când Franklin Graham a organizat Festivalul Speranței în Moldova în 2005, acesta a fost unul din cele mai mari evenimente de evanghelizare din istoria fostei republici sovietice. În luna iulie 2023, Will Graham va urma exemplul tatălui său, proclamând Vestea Bună la Sărbătoarea Speranței în capitala țării Chișinău, la mai puțin de două ore de la hotarul cu Ucraina.

Fiind atât de aproape de războiul din Ucraina, viața moldovenilor e tensionată, mulți fiind profund îngrijorați pentru prietenii lor din Ucraina. „Războiul îi face pe toți să se bucure și să prețuiască cerul liniștit de aici”, a spus Vasile Gherasimciuc, directorul Sărbătorii Speranței din Moldova. Ucrainenii reprezintă cea mai mare minoritate din Moldova și numărul lor crește și mai mult, din cauza oamenilor care fug din țara lor afectată de război.

Mesajul lui Will Graham din timpul Sărbătorii Speranței va fi tradus în limbile română și rusă, oferind posibilitatea și refugiaților să înțeleagă, o parte din ei cunoscând rusa.

Solul fertil și clima ideală au făcut ca această țară est-europeană să se bucure de o moștenire agricolă bogată, peisaje pitorești de țară și clădiri vechi. Totuși, este una din cele mai sărace țări din această parte a lumii. Iar acum a devenit casă pentru mulți ucraineni, care au fugit de violența din țara lor. Mulți moldoveni aleg alcoolul și traficul de ființe umane, sărăcia crasă atrăgând multe femei în plasa promisiunilor false ale unei vieți mai bune.

Vasile Gherasimciuc a mărturisit cât de încântate sunt bisericile locale de acest eveniment și de posibilitatea de a vesti mesajul dătător de viață vecinilor săi. Ei concep aceasta drept „o oportunitate nouă de a ne uni sub stindardul evanghelizării” a spus el.

Înțelegând realitatea luptei spirituale, creștinii din circa 700 biserici din întreaga țară au format un lanț al rugăciunii 24/7 pentru săptămâna premergătoare evenimentului, ca că postească, să se roage și să-L caute pe Dumnezeu.

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.” Efeseni 6:12

Vasile Gherasimciuc împreună cu echipa sunt convinși că „Domnul nostru va fi glorificat la Chișinău Arena” și că „prin această Sărbătoare mulți îl vor primi pe Hristos în inimile lor”.

Dorești să susții în rugăciune Sărbătoarea Speranței din Moldova?

  • Roagă-te pentru acei care învață cum să-și împărtășească efectiv credința înainte de eveniment, folosind materialele Asociației Billy Graham „Viața și mărturia creștină”.
  • Roagă-te pentru protecție, ca războiul din Ucraina să nu intervină în desfășurarea Sărbătorii.
  • Roagă-te ca Domnul să pregătească inimile oamenilor pentru a auzi evanghelia și să înțeleagă nevoia lor în Isus Hristos.

Autor: Zakariasen, Kali L.,
Digital Writer/ Editor
Billy Graham Evangelistic Association

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.