Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

CERT INTERNAȚIONAL – Misiune Medicală în Republica Moldova și România

Misiunile medicale în România, Moldova și Ucraina au devenit deja o tradiție pentru echipa CERT Internațional. Doar în 2022, în plin război doctori din SUA au desfășurat peste 10 vizite în Europa de Est, aducând cu ei alinare fizică și spirituală. După o săptămână de voluntariat în România, echipa CERT Internațional vine și în Republica Moldova.

În perioada, 17 – 21 iulie, o echipă de 14 cadre medicale vor oferi consultații gratuite în localitățile: Rîșcani, Edineț, Costești, Dondușeni, Glodeni. Beneficiarii Clinicilor Medicale Mobile vor primi consultații stomatologice, pediatrice și medicină generală. De asemenea, se vor distribui medicamente și ochelari gratuite.

Echipa CERT Internațională continuă Misiunea Medicală în Republica Moldova după o săptămână de slujire în România. În perioada, 10-14 iulie, au consultat refugiații ucraineni cazați la hotelul din orașul Băile Olănești, județul Vâlceaapoi au vizitat comunitatea de romi din Romanii de Sus, județul Vâlcea, miercuri au slujit comunitatea din Pitești, iar joi în satul Francești, județul Vâlcea, vineri într-un sat de lângă Pitești.

În această misiune, în nordul Republicii Moldova, echipa CERT va vizita Biserici Evanghelice, aziluri de bătrâni, orfelinate și centre sociale pentru persoane vulnerabile. Dacă sunteți din zona de nord a Moldovei sau aveți cunoștințe în această regiune, transmiteți-le acest anunț. Dacă nu puteți ajunge și nu cunoașteți pe nimeni din zonă, vă rugăm să vă rugați pentru această misiune medicală, pentru doctori, pentru echipa de traducători și pentru bisericile locale care sunt implicate în organizare.

Mai multe știri despre Misiunile Medicale CERT Internațional vedeți AICI!

 

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.