Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru Conferința Kalahari New Hope (KNH) 2023

Jurnal de misiune Wycliffe România

Conferința Kalahari New Hope (KNH) 2023

Echipa KNH organizează o conferință pentru cei pasionați de misiune în perioada 28-30 iulie la Șelimbăr, jud. Sibiu. Am fost invitați să participăm ca organizație, iar câțiva dintre misionarii noștri vor fi prezenți acolo. Duminică, echipa noastră va vizita, de asemenea, două biserici din Sibiu și va prezenta lucrarea Wycliffe România.

 • Să ne rugăm ca această conferință să ofere un cadru în care participanții să fie încurajați și motivați să se implice mai mult în lucrarea de misiune.
 • Să ne rugăm ca Domnul să ne dea har și călăuzire în slujirea de la bisericile din Sibiu.
 • Să cerem Domnului protecție pe drumuri pentru toți cei care vor călători.

Oportunități prezente de slujire

Ne bucurăm că Domnul a ajutat familia Taciuc în această perioadă de tranziție de la slujirea din Papua Noua Guinee la viața din România. Vă încurajăm să citiți scrisoarea lor. Ei ne aduc o veste bună: „Anul acesta ni s-au oferit noi slujbe de voluntariat în cadrul Wycliffe România. Mihaela a preluat o slujbă de corector (verificator) pentru scrisori de informare română-engleză în cadrul echipelor românești. Mie mi s-a oferit posibilitatea de a fi parte integrantă a bordului de conducere al asociației, iar la ultima Adunare Generală, ceilalți membri au votat în unanimitate investirea mea pe acest post. Prin urmare, facem oficial, din nou, parte din echipă. Dacă Domnul vă pune pe inimă, puteți să continuați să ne susțineți în rugăciune pentru următoarele motive:

 • Mulțumiți Domnului pentru vindecarea, reabilitarea și reintegrarea în România de care ne-a făcut parte în ultimii doi ani.
 • Rugați-vă pentru a fi utili în noile roluri locale de slujire.
 • Prin eforturile noastre comune să fim de ajutor pentru ceilalți colegi misionari și implicit pentru popoarele din lumea a III-a care încă mai au nevoie de Scriptura tradusă în limba lor. ”

Centru educațional Sunflower

Mulțumim Domnului că am putut încheia cu bine anul școlar la centrul Sunflower. Pe 26 iulie, copiii ucraineni au avut o serbare frumoasă împreună cu părinții lor. Continuăm să ne rugăm pentru viitorul acestui proiect și al familiilor de ucraineni. Unii dintre ei se vor întoarce acasă, iar cei care rămân au și mai multă nevoie de un cadru în care copiii lor să crească sănătos emoțional și să fie pregătiți pentru a se integra în școli.

 • Să ne rugăm pentru găsirea unei locații potrivite deoarece este nevoie de un spațiu mai mare și mai adecvat.
 • Să ne rugăm pentru găsirea personalului potrivit, dat fiind că va rămâne doar o tânără ca ajutor pentru Marisa, care coordonează activitatea.
 • Să ne rugăm pentru suportul financiar necesar pentru anul următor.

Evanghelia după Luca în Betsimisaraka Atsimo

Ne bucurăm să avem vești despre lucrarea de traducere a Bibliei din poporul Betsimisaraka Atsimo, din Madagascar. Ada ne trimite câteva motive de rugăciune:

 • La scurt timp după tipărirea Evangheliei după Luca, s-au distribuit toate exemplarele și cererea continuă. Ne rugăm pentru fondurile necesare pentru tipărirea mai multor cărți.
 • Realizarea înregistrării audio a Evangheliei după Luca a întârziat din mai multe motive, dar se apropie de faza finală. Să ne rugăm să poată fi distribuită cu ușurință în satele și orașele răsfirate din munți.
 • Să ne rugăm pentru sesiunile de lucru în care echipa continuă să traducă celelalte cărți din Noul Testament. Să ne rugăm, de asemenea, pentru posibilitatea de a vizita acea zonă în mod regulat, ca să putem verifica pasajele traduse împreună cu ei.
 • Să ne rugăm pentru însănătoșirea membrilor echipei de traducere. Problemele de sănătate cu care se confruntă sunt tratabile, dar de multe ori oamenii nu au acces la medici sau tratament acolo unde se află.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Siwa Berber, Egipt

Oamenii Siwa locuiesc în oaza Siwa, o depresiune aflată în deșertul arid din vestul Egiptului. Se caracterizează prin culoarea pielii de la maro deschis până la maro mediu, ochii căprui închis, părul ondulat și capul vizibil îngust. Sunt în principal agricultori. Trăiesc într-o societate patriarhală (dominată de bărbați). De obicei, au o singură soție, dar poligamia este permisă. Odată cu cuceririle arabe din secolul al VII-lea au îmbrățișat islamul.

 • Rugați-vă ca poporul Siwa să înțeleagă că gloria, sfințenia și puterea vin numai de la Domnul și Regele nostru. Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat în sfinţenie, bogat în fapte de laudă și făcător de minuni? (Exodul 15:11)
 • Cereți Domnului să transforme inima lor să fie receptivă la Evanghelie.
 • Cereți Domnului să ridice biserici locale puternice în rândul berberilor din Siwa.

Poporul Matsungan începe traducerea Bibliei: Papua Noua Guinee

Lăudați-L pe Domnul că poporul Matsungan din Bougainville a început traducerea Bibliei. Cincisprezece persoane din cele patru biserici de pe insulă au finalizat în luna mai atelierul de traducere pe cartea Iona, de două săptămâni. Aceștia au fost învățați principiile traducerii și pașii în procesul de traducere a Bibliei. După ce au tradus Iona în cinci zile, au verificat traducerea și au tipărit primele 25 de exemplare. Pentru a marca această piatră de aducere aminte, a fost organizată o slujbă religioasă pentru toate bisericile de pe insulă. Congregația a ascultat cu atenție în timp ce participanții au citit pentru prima dată, în limba Matsungan, povestea lui Iona și a milei și harului lui Dumnezeu. Rugați-vă ca traducătorii să continue cu același entuziasm și energie proiectul lor de traducere. Limba Matsungan este primul proiect din viziunea Asociației de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee de a începe 20 de proiecte lingvistice noi în următorii cinci ani.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Chakavian, Croația

Limba Chakavian este una dintre limbile vorbite în Europa în care nu există niciun fragment tradus din Biblie. Multe dintre dialectele acestei limbi au fost analizate datorită eforturilor depuse de diverse comunități academice. Vorbitorii acestei limbi locuiesc în Croația și Austria, dar se pare că din cauza proceselor de globalizare și standardizare care îi influențează tot mai mult, patrimoniul lor cultural complex are de suferit.

 • Rugați-vă ca acești oameni să fie flămânzi după Cuvântul lui Dumnezeu și să inițieze un proiect de traducere a Bibliei în limba lor. Drept răspuns, Isus le-a zis: „Oare nu vă rătăciţi voi din pricină că nu pricepeţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu? (Marcu 12:24)
 • Rugați-vă ca religiozitatea lor să nu fie doar o formă de evlavie.
 • Rugați-vă ca ei să experimenteze puterea miraculoasă a lui Dumnezeu în viața lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.