Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Filmul „Sound of Freedom” expune dimensiunile unui adevărat flagel al lumii moderne: traficul de copii

Filmul, bazat pe credință, despre un fost agent al Homeland Security din S.U.A. care pornește într-o călătorie pentru a salva sute de copii de traficanții de copii a fost nr. 1 în boxoffice-ul american de Ziua Independenței, cu încasări de 14,2 milioane de dolari, devansând superproducții de vară precum „Indiana Jones și Cadranul Destinului”.

Aproximativ 2 milioane de dolari din vânzările filmului au venit prin intermediul „Pay it Forward Tickets” – o tehnologie în curs de brevetare de la Angel Studios, care le dă posibilitatea spectatorilor de film să cumpere bilete pentru alte persoane pe care doresc să vadă un anumit film.

„Încă de la început, acest film m-a înduioșat, atingându-mi coarda sensibilă. Te ține fără efort pe marginea scaunului, aprinzând în tine dorința de a-i vedea pe băieții răi aduși în fața justiției și pe copiii nevinovați salvați. Nu pot să-l recomand îndeajuns – interpretarea lui Jim Caviziel este cu adevărat impresionantă. Poți simți pasiunea și dedicarea pe care a pus-o în acest rol, lăsându-ți o impresie de durată în suflet”, spune o recenzie despre film.

„Un film uimitor și realizat cu brio. A fost ca o cursă în montagne-russe,  cu emoție pură și te face să te gândești cum pot oamenii să facă această muncă periculoasă și eroică, care te poate face să plângi de ceea ce trebuie să vadă și să experimenteze”, a spus o altă recenzie.

Angel Studios este platforma de streaming și distribuție din spatele filmului.

„Mulțumită fanilor din întreaga țară, ‘Sunetul libertății’ a câștigat primul loc ca film în America de Ziua Independenței. Am primit numeroase mesaje în care ni se spune că sălile de cinema sunt fie pline, fie epuizate. Acest film a căpătat acum o viață proprie și a devenit ceva mai mult decât atât, o mișcare populară”, a declarat Neal Harmon, CEO al Angel Studios.

Susținătorii spun că nu este nicio surpriză că noul film are un ecou larg în rândul publicului, având în vedere că această casă de producție de filme pentru întreaga familie se află în spatele filmului „The Chosen” – cel mai de succes proiect crowdfunded din toate timpurile.

Serialul TV ce are mai multe sezoane despre viața lui Isus Hristos și poate fi vizionat gratuit online a devenit un succes răsunător, care a fost difuzat de peste 500 de milioane de ori și a fost văzut de peste 108 milioane de persoane de la primul sezon.

Acum, thrillerul pentru adulți al studiourilor Angel obține o notă mare la public. A depășit 10 milioane de dolari în pre-vânzări și a primit o rată de aprobare de 85% pe Rotten Tomatoes.

„Este o cifră impresionantă pentru un film care nu se bazează pe o campanie de marketing de proporții a marilor studiouri. Este, de asemenea, un alt semn al puterii de cumpărare a cinefililor religioși, care au ajutat la propulsarea filmului ‘Jesus Revolution’ din această primăvară la o sumă improbabilă de 53 de milioane de dolari în cinematografe la nivel mondial, în ciuda faptului că cea mai mare vedetă din acel film a fost Kelsey Grammar”, a relatat Variety.

Jim Caviezel

Sound of Freedom îl are ca protagonist pe Jim Caviezel și este inspirat de povestea  reală a agentului federal Tim Ballard, care lucra de 12 ani în cadrul unității de combatere a crimelor împotriva copiilor, dar care începea să-și piardă speranța datorită limitărilor impuse de birocrația guvernamentală. El salvează un băiat de șapte ani care fusese răpit, împreună cu sora sa, de traficanți brutali. Când băiatul îi cere lui Tim să-i găsească sora, Tim descoperă misiunea vieții sale: salvarea copiilor din sclavia sexuală.

Câștigătorul premiului Oscar Mira Sorvino și Bill Camp joacă, de asemenea, în acest film.

Caviezel este cunoscut mai ales pentru rolul lui Isus din filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”. De asemenea, el l-a interpretat pe Luca în filmul „Paul, apostolul lui Hristos”.

Ballard i-a spus lui Efrem Graham de la CBN că atunci când a fost abordat în legătură cu realizarea filmului a știut imediat că îl vrea pe Caviezel ca protagonist.

„Încă de la început, am știut pe cine vreau. ‘Dacă aceasta este o întrebare reală, răspunsul meu este Jim Caviezel’ ”, le-a spus el producătorilor.

„Nu-i cunosc pe ceilalți actori. Știu că Jim Caviezel îl iubește pe Isus. Și aceasta este singura cerință reală pe care o am”.

Caviezel a declarat recent pentru Fox News că joacă doar în filme care prezintă un proces de „răscumpărarea morală”.

„S-ar putea să nu mai am niciun prieten în jurul meu când se va termina totul, dar îl voi avea pe Dumnezeu”, a spus Caviezel. „El nu mă va părăsi. Mă voi uita la El în acel moment. Când voi părăsi acest pământ, voi ști cel puțin că am dat tot ce am putut pentru Dumnezeu, Tatăl meu din ceruri. Și vreau ca lumea să știe că îl iubesc. Și poate că asta e rău pentru alții, pentru mine însă e lucrul cel mai prețios.”

Caviezel a mai spus că vrea ca oamenii să fie inspirați de acest film: „Îmi doresc ca acest film să vă inspire să aveți curaj în această lume nouă în care ne aflăm acum”, a mai spus actorul.

Sursa: CBN News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.