Lucian Bălănescu: Un mesaj de încurajare pentru viitorii studenți

Trăim o perioadă în care secularizarea societății este galopantă și în care Dumnezeu este tot mai insistent scos din spațiul public și, mai ales, din Universități. Observ în discuțiile pe care le am cu studenții creștini frică, nepregătire și intimidare în fața presiunii atee tot mai directe și mai agresive. Le spun să nu se teamă.

Divorțul dintre rațiune și credință este unul superficial și nici un om care ia filosofia și gândirea în serios nu o să afirme că cine decide să creadă își pierde integritatea intelectuală. Nu vă temeți! Citiți cât de mult puteți, studiați științele, filosofia și religia. Ieșiți public cu credința voastră și învățați să o apărați. Mai presus de orice studiați Biblia cu încredere și consecvență. Fiți parte din biserici serioase, nu cluburi cu predicatori narcisiști care își construiesc propriile branduri.

Ăsta este motivul pentru care sunt în mijlocul tinerilor și al studenților, să le spun să fie curajoși și că se pot încrede în Dumnezeu și în rațiunea pe care El le-a dat-o. Trebuie să rezistăm intimidărilor și să învățăm cum să demontăm minciunile care se spun despre Dumnezeu și credința noastră în spațiul public. Nu putem rămâne indiferenți.

Din acest motiv sunt mai mult decât întristat când văd studenți sau tineri care sunt fermecați de predicatori cabotini ce îi țin prinși în false probleme și îi alimentează cu frici despre demonizarea creștinilor sau alte teme carismatice. Sunt întristat când văd că în loc de ucenicie bisericile oferă spectacol. În loc de creșterea liderilor ni se oferă modele tot mai schiloade intelectual și spiritual.

Pericolul este mult mai mare și mai aproape de noi. Să învățăm să ne trăim și să proclamăm public credința cu îndrăzneală și bucurie.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.