Samy Tuțac: După roade îi veți cunoaște, nu după vorbe…

Aceasta este vremea în care se vorbește cel mai mult. Cu greu trece o zi în care unii nu simt nevoia de a-și etala prostul obicei de a înlocui acțiunea cu vorbirea. Isus a avut câteva cuvinte de spus despre oamenii care vorbesc frumos, dar nu trăiesc așa.

„Păziți-vă de prorocii mincinoși. Ei vin la voi îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori” (Matei 7:15).

Isus spune că nu îți poți da seama întotdeauna cine este lup doar ascultând ceea ce spune. Ei pot spune lucruri care sună bine. Dar sunt înșelători. Deci, cum ne putem da seama de asta? Prin rezultatele lor, prin faptele și roadele lor. Nu prin postările lor sau prin podcasturile lor. Prin ceea ce realizează, prin viața lor, nu prin vorbele lor.

Care este meritul din viață al unor vedete evanghelice de azi care le-ar da orice fel de platformă ca lideri de opinie pentru creștinii conservatori sau oricine altcineva? Îmi este greu să cred că orice creștin ar putea fi atât de lipsit de discernământ încât să ignore viața acestor oameni și să se uite doar la ceea ce spun. Viața lor reală, nu cea prezentată de ei pe rețelele de socializare. Repet: sunt prea mulți care doar vorbesc și încă eficient. Știu cum să vorbească în mod convingător și cum să creeze o poveste pentru publicul lor țintă. Îi mint pe creștinii evanghelici pentru a-i face să creadă că ei sunt singurii apărători ai „credinței dată sfinților odată pentru totdeauna”, astfel încât să poată profita de ei, poate nu pentru bani, dar pentru influență și faimă.

Deschideți ochii, nu vă lăsați înșelați de cei care vă spun ceea ce vreți să auziți. Orice lucru bun pe care l-ar putea spune este ceva în care este clar că nu cred, pentru că nu trăiesc în conformitate cu el. Vorbesc despre biserică, dar ei nu sunt parte a niciunei biserici. Vorbesc despre autoritate, dar ei nu pot sta sub autoritatea nimănui. Vorbesc despre curaj, dar singurul lor curaj este vorbitul pe la colțuri sau în fața unui ecran. Vorbesc despre slujire, dar singura lor slujire este vorbitul. Vorbesc despre respect, dar ei au respect doar pentru ideile lor. Vorbesc despre caracter, dar caracterul lor lipsește cu desăvârșire, la fel ca și compasiunea. Acești băiețași de amvon, în efortul lor de a fi profeți, nu fac altceva decât să stea drepți în picioare, vorbind cu îndrăzneală și susținând ideile care le-au fost băgate în cap de alții.

Isus a spus că după roadele lor îi veți cunoaște, nu după vorbe, fie ele și frumos meșteșugite…

Samy Tuțac
Pastorul Bisericii Baptiste „Providența” Timișoara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.