Cum se predică Evanghelia pe plajele din Mallorca

Reach Mallorca reunește 250 de tineri creștini din Germania și Elveția. „Există un mare interes pentru Dumnezeu și pentru subiecte spirituale în rândul turiștilor germani.”

Mallorca este una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii germani și britanici de toate vârstele, mii dintre ei călătoresc în fiecare vară pe insula spaniolă.

De mai bine de zece ani, tineri creștini din Germania și Elveția călătoresc, de asemenea, în Mallorca, pentru a lua parte la acțiunea de evanghelizare denumită Reach Mallorca, unde împărtășesc Evanghelia cu orice persoană pe care o întâlnesc pe plajă.

În acest an, între 29 iulie și 4 august, 250 de tineri organizează întâlniri de închinare și evanghelizare pe plajă, precum și ajutorarea turiștilor. Niciodată până acum nu a existat un grup atât de mare.

Slujbe pe plajă

În fiecare seară, pe Platja de Palma, o plajă foarte apropiată de un club de noapte foarte popular printre germani, Mega Park, au loc scurte slujbe de 30 de minute, pe teme precum petrecerile sau sexul, printre altele, și ce ar avea Dumnezeu de spus despre astfel de lucruri.

„Experimentăm, mai ales acolo unde nu te-ai aștepta, că există un mare interes pentru Dumnezeu și pentru subiecte spirituale în rândul vizitatorilor germani din Mallorca,” spune Gernot Elsner, co-fondator al Reach Mallorca.

În majoritatea serilor, aproximativ 150-200 de trecători ascultă și experimentează, de asemenea, arta stradală și muzica. Dacă doresc, oricine poate cere ca cineva să se roage pentru ei.

Pe lângă serviciile de pe plajă, în fiecare seară au loc multe discuții față în față și activități pe străduțele laterale.

La fel ca în edițiile anterioare, slujbele de pe plajă au loc în cooperare cu bisericile spaniole de pe insulă, iar anul acesta, pentru prima dată, a avut loc și o slujbă comună cu acestea pe o barcă de petrecere la Cala Rajada, unde turiștii petrecăreți se pot alătura și ei.

„Ne bucurăm că în ultimii doi ani s-a dezvoltat un parteneriat strâns cu bisericile din zonă”, subliniază Elsner.

Îngerii străzii

În plus, în fiecare seară, o echipă de participanți la ReachMallorca merge în zona de petreceri britanică din Magaluf, pentru a colabora cu Street Angels, o asociație care are grijă de persoanele vulnerabile pe timpul nopții.

În Magaluf, turiștii sunt mai tineri decât în restul insulei, mulți dintre ei fiind aproape adolescenți. Ei vin în grupuri, după ce termină liceul sau în primii ani de facultate, pentru a petrece o săptămână doar petrecând și bând.

Îngerii străzii îi aduc pe turiștii beți în siguranță la hotel, le administrează primul ajutor în caz de nevoie, îi avertizează pe oameni asupra riscurilor, îi sfătuiesc cum să găsească obiecte furate sau pierdute sau le oferă consiliere despre cum să se lase de băutură, printre altele.

Voluntarii care fac această slujbă pot fi recunoscuți după vestele lor galbene de înaltă vizibilitate.

„Vrem doar să le arătăm oamenilor dragostea practică a lui Isus. Credem că, dacă El ar lucra acum pe pământ, Magaluf ar fi un loc pe care l-ar vizita, iar noi vrem să fim acolo, doar ajutând oamenii în felul în care a făcut-o El”, a explicat Cameron Springthorpe, un căpitan de iaht britanic care locuiește în Mallorca și care a fondat „Street Angels Spain” în 2012.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.