35,5 milioane de Biblii au distribuite în întreaga lume în 2022

Statisticile întocmite de  Societățile Biblice Unite arată că tendința ascendentă în distribuția Bibliei au continuat și anul trecut. Cele mai multe Biblii au fost distribuite în limbile spaniolă și engleză.

Raportul „Statistici de distribuție a Bibliei al Societăților Biblice Unite” arată că societățile biblice din întreaga lume au distribuit aproximativ 35,5 milioane de Biblii în 2022.

Aceasta înseamnă cu aproximativ trei milioane de exemplare mai mult decât în 2021. După o scădere bruscă la începutul pandemiei de coronavirus, tendința ascendentă de a continuat și anul trecut.

Brazilia, SUA și India

Țările cu cea mai mare distribuție de Biblii în 2022 au fost Brazilia (4,8 milioane), urmată de SUA (2,6 milioane) și India (2,5 milioane).

De asemenea, s-a înregistrat o creștere importantă în China, de la 1,2 la 1,8 milioane de Biblii, și în Cambodgia, țară cu o majoritate budistă, unde numărul de Biblii distribuite s-a dublat, ajungând la 25 000.

În plus, cele mai multe Biblii au fost distribuite în limba spaniolă (5,8 milioane), urmată de engleză (5,4 milioane), portugheză (4,9 milioane) și mandarină, cu 1,8 milioane de exemplare.

Edițiile digitale ale Bibliei sunt în creștere

Aproximativ 28% din Bibliile distribuite au fost descărcate de pe internet, astfel că ponderea edițiilor digitale ale Bibliei a crescut semnificativ în 2022.

Edițiile descărcate au atins nivelul de dinainte de pandemie, de zece milioane de exemplare. Totalul tuturor scrierilor biblice distribuite (cărți biblice individuale, Noile Testamente și Biblii complete) s-a ridicat la 166 de milioane de exemplare.

„Distribuirea Bibliei, ca și traducerea ei, este înrădăcinată în adâncul comunității noastre”, spune Dirk Gevers, secretarul general al Uniunii Mondiale.

Prin distribuirea Bibliilor, ei urmăresc „să întărească în egală măsură oamenii și comunitățile, să promoveze creșterea spirituală și valori precum generozitatea, compasiunea și unitatea care ne unesc în întreaga lume.”

Federația Mondială a Societăților Biblice

Statisticile privind distribuția de Biblii, publicate anual, iau în considerare doar cifrele editurilor și organizațiilor care aparțin Federației Mondiale.

Federația Mondială a Societăților Biblice este asociația internațională a 160 de societăți biblice naționale care activează în peste 184 de țări.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.