Asistenta medicală și fiica sa, răpite în Haiti, au fost eliberate de curând

Alix Dorsainvil, o asistentă medicală din New Hampshire, împreună cu fiica sa au fost eliberate, au anunțat oficialii organizației miercuri. Cele două au fost răpite de pe campusul centrului creștin de educație El Roi Haiti, în data de 27 iulie în apropiere de Port-au-Prince, Haiti.

“Cu inimă plină de recunoștință și bucurie imensă, noi de la El Roi Haiti confirmăm eliberarea în siguranță a membrului nostru de personal și prietenei noastre, Alix Dorsainvil, și a copilului ei, care au fost ținuți ostatici în Port-au-Prince, Haiti. Astăzi Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru rugăciunile ascultate!” au declarat oficialii El Roi Haiti într-o declarație postată pe site-ul lor.

Asistenta medicală americană s-a căsătorit cu fondatorul El Roi Haiti și absolvent al Liberty University, Sandro Dorsainvil, în 2021, după ce și-a început rolul de asistentă școlară în cadrul organizației în 2020. Ea este, de asemenea, o creștină dedicată care a început să călătorească în Haiti din 2010. Pe durata captivității sale, Alix a fost descrisă ca fiind o persoană care “trăiește o viață urmând pașii lui Isus.”

În ziua în care a fost răpită, martorii au declarat pentru Associated Press că Alix Dorsainvil se ocupa de îngrijirea pacienților într-o mică clinică de cărămidă, când niște bărbați înarmați au atacat locul unde lucra și au luat-o prizonieră.

Lormina Louima, o pacientă care aștepta la rând un consult medical, a declarat agenției de știri că un bărbat a scos o armă și i-a cerut să se relaxeze.

“Când am văzut arma, am fost atât de speriată,” a spus Louima “Am zis: ‘Nu vreau să văd asta, lăsați-mă să plec.'”

Membri ai comunității au declarat că bărbații înarmați au cerut o răscumpărare de 1 milion de dolari.

Departamentul de Stat al SUA, care a colaborat cu autoritățile haitiene pentru a asigura eliberarea lui Alix Dorsainvil și a fiicei sale, nu a menționat dacă a fost plătită răscumpărarea cerută.

“Nu avem o prioritate mai mare decât siguranța cetățenilor americani în străinătate”, a declarat agenția. “După cum vă puteți imagina, aceste persoane au trecut printr-o experiență foarte dificilă, atât fizic, cât și mental.”

Reprezentanții centrului El Roi Haiti, au declarat că eliberarea soției fondatorului și a fiicei sale este și o mărturie a credincioșiei lui Dumnezeu și a puterii rugăciunii.

“Suntem foarte recunoscători pentru toți cei care s-au alăturat în rugăciune și ne-au sprijinit în timpul acestei crize. ‘El Roi’ este un nume ebraic al lui Dumnezeu din Biblie, care înseamnă ‘Dumnezeul care vede.’ Cu acea viziune acum ne odihnim pe adevărul lui Dumnezeu că, “Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți.” (1 Petru 5:10)”.

“Îl lăudăm pe Dumnezeu că S-a dovedit a fi credincios, restaurând, susținând și întărind-o pe Alix și familia ei, pe cei ce slujesc la El Roi Haiti și comunitatea pe care Alix a influențat-o — și continuă să o influențeze — prin slujirea ei în Haiti.”

Sursa: The Christian Post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.