Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

„Amazing Grace” – Sărbătorirea libertății religioase. Un tribut românesc adus Americii

140 de artiști români și peste 2000 de spectatori își dau întâlnire duminică, 10 septembrie 2023 la Sala de concerte John F. Kennedy Center for the Performing Arts.  Motivul acesteu întâlniri este Concertul Extraordinar „Mărețul har” – Sărbătorirea libertății religioase. Un tribut românesc adus Americii” pentru a comemora 26 de ani de la 11 septembrie 2001. Evenimentul este organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu Orchestra Operei Naționale din București și Procred Music. 

Acest eveniment unic va aduna laolaltă reprezentanți ai Congresului american, Departamentului de Stat, Pentagonului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington, reprezentanți ai organizațiilor religioase din Statele Unite și ai bisericilor românești de toate confesiunile din America, ai mediului asociativ și de think-tank, precum și numeros public american și româno-american. Din oficilii români va participa deputatul Ben Oni Ardelean.

Concertul extraordinar intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, va avea loc în capitala federală a Statelor Unite, Washington DC, pe 10 septembrie 2023, de la ora 16:00.

Acest eveniment va omagia valoarea esențială a libertății religioase și va evidenția rolul României ca veritabil model în asumarea și promovarea acestui principiu fundamental al lumii democratice. Vor fi împreună pe pământ american, locul în care au luat naștere unele dintre cele mai cunoscute imnuri din istorie, care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. În momentele în care America comemorează eroii căzuți la 11 septembrie 2001, acest spectacol de excepție este, în egală măsură, o expresie a solidarității României cu Statele Unite, cu care împărtășește un Parteneriat Strategic ajuns deja la a 26-a aniversare, în a onora sacrificiile făcute de români și americani pentru apărarea democrației și libertății.

Repertoriul concertului va fi compus din imnuri atent alese, care au atins inimile a nenumărați oameni. În interpretarea celei mai mari orchestre din România, alcătuită din 120 de muzicieni talentați, și a unui cor impresionant ce reunește 40 de interpreți vocali, cărora li se adaugă șapte îndrăgiți soliști de pop-gospel, cântările vor evoca impactul profund al muzicii în susținerea libertății religioase și abilitatea acesteia de a uni oameni aparținând tuturor culturilor și credințelor în jurul unei emoții.

Vă invităm să luați parte la acest omagiu adus de România Americii prin intermediul unei reprezentații muzicale speciale. Sala de concerte a John F. Kennedy Center for the Performing Arts, un spațiu cu o acustică deosebită, va oferi cadrul perfect pentru acest eveniment. Având în vedere capacitatea limitată a sălii, vă adresăm rugămintea de a confirma participarea prin e-mail la washington.rsvp@mae.ro cât mai curând posibil și de a menționa numărul de bilete pe care doriți să îl rezervați.

Sursa: Romanians of DC

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.