Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de Rugăciune: Nimic nu e imposibil pentru Dumnezeu

Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 8-14 septembrie 2023

Nimic nu e imposibil pentru Dumnezeu
Mulțumim Domnului că Flavia poate pleca în Madagascar în curând. Data plecării ei a fost replanificată pe 20 septembrie din cauza fondurilor insuficiente. Dumnezeu a dovedit din nou că nimic nu e imposibil pentru El. Între timp, bugetul ei s-a acoperit în totalitate.

Mulțumim Domnului pentru cei care s-au angajat să dăruiască constant pentru Flavia. Mulțumim pentru donațiile care deja au intrat. Să ne rugăm ca Dumnezeu să o întărească pe Flavia emoțional, spiritual și fizic înainte de a pleca pe câmpul de misiune.

La plecare și la venire
Mulțumim Domnului ca Damaris a ajuns cu bine în Columbia. Ea ne aduce câteva motive de rugăciune în scrisoarea ei:

Rugați-vă pentru prima lună în Columbia. Să învăț să mă adaptez și să mă odihnesc, dar nici să nu ratez lucruri faine și noi.
Rugați-vă pentru procesul de învățare a limbii spaniole și a limbii semnelor columbiene.
Rugați-vă să-mi pot intra în rol cât mai repede.
Rugați-vă pentru decizii în voia Lui, fiindcă eu și colega mea de apartament s-ar putea să trebuiască să ne mutăm în decembrie sau ianuarie.

Sărbătorim 60 de ani de credincioșie a lui Dumnezeu: Noua Zeelandă
Lăudați-L pe Domnul pentru cei 60 de ani de credincioșie a Sa față de Wycliffe Noua Zeelandă (WNZ). Sunt planificate trei evenimente de celebrare: 9 septembrie în Christchurch, 16 septembrie în Wellington și 30 septembrie în Auckland. Programul va include mai multe discuții scurte, prezentări și lansarea a două cărți noi.

Rugați-vă pentru echipa de la birou și pentru toți ceilalți implicați în planificarea evenimentelor.
Rugați-vă ca logistica planificării programului și a desfășurării celor trei evenimente să se desfășoare fără probleme și ca Dumnezeu să fie glorificat prin toate acestea.

Noul director își începe rolul: Papua Noua Guinee
Nelson Tapineng a început activitatea ca nou director executiv al Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) pe 7 august, cu o lună întârziere față de data planificată. Nelson s-a îmbolnăvit în timp ce se întâlnea cu bordul de conducere al PNGBTA, cu câteva zile înainte de preluarea rolului, pe 5 iulie. Din cauza stării sale de sănătate, bordul i-a acordat timp să se recupereze și a numit pe Ofasia Wayne director interimar. Lăudat să fie Domnul pentru ajutorul și călăuzirea acordate lui Ofasia în această perioadă.

Rugați-vă pentru înțelepciune și putere pentru Nelson în timp ce conduce organizația.
Rugați-vă pentru protecția Domnului împotriva uneltirilor diavolului asupra vieții sale.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Mararit, Ciad
Oamenii din poporul Mararit trăiesc într-o zonă cu rezerve abundente de apă. Grădinile din jurul râurilor pot fi cultivate pe tot parcursul anului și nu sunt nevoiți să își mute turmele pentru a găsi apă, așa cum fac multe alte grupuri din nordul și centrul Ciadului. În preajma sezonului ploios, Mararit fac sacrificii înainte de a semăna semințe de mei. Ei cer spiritelor binecuvântarea pentru o ploaie suficientă și o recoltă bună.

Rugați-vă ca acest popor să înțeleagă că Isus este mai mult decât un profet uman, El este Fiul lui Dumnezeu. Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el, în Dumnezeu. (1 Ioan 4:15)
Rugați-vă pentru creștini care să le arate dragostea lui Hristos în moduri practice. Ei au nevoie de lucrători medicali, profesori, școli pentru copii.
Rugați-vă ca Biblia și alte resurse creștine să fie traduse în limba lor.

Concediu de studii: Global, Israel
Președintele ales al Seminarului din Ierusalim, Baruch Kvasnica, se află în Statele Unite împreună cu familia sa pentru un concediu de studii aprobat de bord pentru a-și finaliza teza de doctorat. În timpul absenței sale, Woody McLendon, noul vicepreședinte executiv, conduce echipa și seminarul.

Rugați-vă pentru Baruch în timp ce își finalizează teza de doctorat.
Rugați-vă pentru Woody în timp ce conduce în absența lui Baruch.
Rugați-vă ca echipa să continue să slujească eficient astfel încât seminarul să continue să ofere cursuri biblice și limba ebraică de calitate pentru traducători, consultanți și alții.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tindi, Rusia
Poporul Tindi trăiește în nord-vestul Daghestanului. După 1813, acest teritoriu a devenit parte a Rusiei. Sunt bine cunoscuți pentru educația religioasă și laică. Ei cred că trebuie să atingă perfecțiunea fizică și să își îmbunătățească spiritualitatea. Din această națiune provin teologi bine cunoscuți în lumea musulmană, oameni de știință, profesori, medici și specialiști. Sărbătoresc toate sărbătorile musulmane și venerează soarele și ploaia.

Rugați-vă ca Domnul să le străpungă intelectul și tradițiile animiste prin cunoașterea Mântuitorului Isus. Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare. (1 Corinteni 1:30)
Rugați-vă ca să realizeze că eforturile lor religioase sunt zadarnice și că au nevoie de harul lui Dumnezeu.
Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice misionari care să găsească modalități creative de a se împrieteni cu ei.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.