Mana de luni: 10 reguli pentru o fermă – și o viață – de succes

Deși ani de zile m-am bucurat de o carieră de succes în domeniul imobiliar, fapul că am crescut la o fermă m-a influențat în toată această perioadă. Familia mea încă mai deține o fermă în Pierre, Dakota de Sud, Statele Unite, și deseori mă reîntorc acolo. În acel cadru agricol relativ liniștit, printre vaci, tauri, cai și multe alte animale, am învățat multe lecții importante.

Printre acestea se numără ceea ce eu numesc „10 reguli pentru o fermă– și o viață- de succes”. Cred că veți fi uimiți și luminați când le veți citi. Mai jos sunt toate cele 10 reguli:

  1. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  2. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  3. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  4. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  5. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  6. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  7. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  8. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  9. Faceți-vă munca la timpul potrivit.
  10. Faceți-vă munca la timpul potrivit .

Deși nu mai lucrez și nu mai trăiesc full-time la fermă, cele 10 „reguli” enumerate mai sus continuă să îmi servească drept memento și motivație pentru modul în care ar trebui să abordez responsabilitățile pe care le am în fiecare zi. Privind la lista mea zilnică cu ceea ce am „de făcut”, îmi dau seama adesea că aceasta conține mai multe lucruri decât pot face. Și totuși, simt că tot ce se află pe lista mea este important și trebuie realizat, nu există lucruri opționale sau neînsemnate.

Întrebarea care se ridică este – cum pot realiza toate aceste lucruri importante? Mă trezesc mai devreme decât de obicei – deja mă trezesc dimineața devreme – și lucrez până noaptea târziu? Experiența m-a învățat că nu aceasta este soluția. Cea mai bună abordare este să aduc în fața lui Dumnezeui tot ceea ce trebuie să fac și să am  încredere că El va îngădui ca eu să realizez ceea ce trebuie făcut.

Psalmul 127:2 ne oferă această perspectivă:

Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere, căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn”.

Indiferent dacă lucrați la o fermă, lucrați într-un birou sau lucrați de acasă – întotdeauna veți avea mai multe de făcut decât timpul pentru a le face. Bazându-ne pe Dumnezeu, găsim puterea și capacitatea de a le îndeplini.

Aceasta nu înseamnă ca noi să stăm în pat sau să stăm cu mâinile încrucișate la birou și să așteptăm ca Domnul să  îndeplinească sarcinile noastre fără ajutorul nostru. Am găsit multă înțelepciune în perspectiva oferită de teologul Martin Luther:

„Roagă-te ca și cum totul depinde de Dumnezeu, apoi, după ce te-ai rugat, muncește ca și cum totul depinde de tine.” El a mai spus: „Am atât de multe de făcut astăzi, încât va trebui să petrec încă o oră pe genunchi (în rugăciune)”.

De multe ori am fost forțat să petrec mai mult timp în Cuvântul lui Dumnezeu și  în rugăciune – și apoi să trec prin restul zilei străduindu-mă să mă concentrez pe următorul „lucru” spre care El m-a îndrumat. Prin adoptarea acestei abordări, caut să fiu „pe placul lui Dumnezeu” mai degrabă decât „pe placul oamenilor” sau „pe placul meu” Am învățat că acest lucru mă ajută să scap de presiune și să reduc stresul zilnic al responsabilității. Dacă am atitudinea că tot ceea ce fac este în cele din urmă pentru slava lui Dumnezeu, pot fi sigur că El va fi cu mine și îmi va da putere să fac ceea ce trebuie făcut.

Coloseni 3:23-24 exprimă acest lucru clar:

Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos” .

Trebuie să lucrăm „ca pentru Domnul” în tot ceea ce facem. Fie ca eu și dumneavoastră să terminăm această zi cu bine – pentru gloria Lui și spre  folosul altora.

Autor: Ken Korkow

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.