Iluzia sistemelor de protecție a copilului

Un nou caz de abuz din partea Asistenței Sociale (de data aceasta în Suedia),  ne motivează să ne îndreptăm eforturile pentru a susține reîntregirea unei familii – familia Samson.

I-am întâlnit personal vara aceasta pe Daniel Samson (36 ani), Bianca (33 ani) împreuna cu doar cei 3 copilași ce au reușit să-i readucă, din timp în țara natală, evitând ca Socialforvaltningen-ul (Admnistrația Socială)  să-i răpească și pe aceștia.

Doi părinţi modești,credincioși și muncitori. El,manager de vânzări, ea, asistentă medicală mutați în Suedia din Deva încă din anul 2016 împreună cu primele două fetițe Sara 11 ani și Tiana 10 ani; fete ce aveau să devină victimele unui abuz înfiorător din partea unei instituții ce ar fi avut rolul de a proteja familia şi nu de a o distruge.

Trauma familiei Samson a început pe data de 02 decembrie 2022 când Serviciul de protecție a copiilor din Hassleholm decide să ia din sânul familiei pe primele două fete Sara și Tiana.

Asemănător cu cazul familiei Furdui, acuzațiile în prima fază sunt îndreptate spre o presupusă violență în familie, fapte ce au fost dovedite ca fiind nefondate urmând ca mai apoi să fie acuzați de extremism religios. Trăim cu siguranță vremuri în care dacă ești creștin și îți educi copiii într-un spirit creștinesc poți devini un pericol pentru societatea secolului XXI.

Procesele s-au succedat din martie şi până undeva înspre luna august, fără sorț de izbândă pentru familia Samson.

Vineri am primit de la Daniel trei fotografii, doua bilețele scrise în suedeză. L-am rugat să mi le traducă și mesajele m-au șocat efectiv:

„Ajutor! Am nevoie de ajutor. Serviciile sociale mi-au distrus viaţa.”

„Vreau doar să mor. Vreau să ajung acasă.Urăsc serviciile sociale . Mi-au distrus viaţa .”

Ce nu înțelege protecția copiilor din țările vestice ale Europei?

Copiii au cea mai mare nevoie de prezența părinților în viața lor!

Ei cresc sănătos și armonios doar prin  iubirea de care au parte în interiorul căminului părintesc!

Nimeni nu poate înlocui afectivitatea şi susținerea unor părinți. Este evident că putem ajuta la dezvoltarea principiilor  sau  a părții  intelectuale, raționale a unui   copil (ceea ce face deja școala ) dar niciodată nu îl vom putea pregăti  pentru viață  dacă îi lipsește legătura cu proprii părinți.

Ceea ce combatem tot mai mult în ultima vreme este iluzia sistemelor sociale că vor putea înlocui vreodată relația părinte copil. Inutil sau dimpotrivă , sistemele sociale  crează doar traume ce apar în urma separării de proprii părinți și mediul în care sunt obișnuiți să crească. Smulgerea copiilor din interiorul familiilor contribuie la crearea unor disfuncții ale sistemelor de valori deja stabilite în mintea copilului ( știind că la această vârsta deja sunt stabilite anumite credințe, anumite structuri de principii).

Cerem înțelegere în funcție de ceea ce deja sistemele sociale  au cercetat și stabilit ca fiind sănătos în dezvoltarea copiilor : realitatatea că nu poate exista creștere armonioasă pentru un copil în afara propriei  familii.

Familie care e deschisă spre a îmbunătăți propriul mod  de educare  dacă este necesar și pregătită să ofere ceea ce au făcut cel mai bine până acum, iubirea părintească .

Este inadmisibil ca prima metodă de sprijin a unei familii să fie despărţirea părinţilor de copiii.

Este o traumă pe care nimeni, niciodată nu o va mai putea vindeca din sufletul unui copilaș de doar 10 sau 11 anișori.

Să ne rugăm pentru familia Samson, să-i sprijinim sub toate formele şi dacă o să fie cazul să ne implicăm în acțiuni de protest până când și această familie va fi reîntregită!

Autor: Emil Ciubotariu

5 Comentarii
  1. Cornel Sabău 27 septembrie 2023 Reply
  2. Madalina Codrescu 27 septembrie 2023 Reply
  3. Nicu 27 septembrie 2023 Reply
  4. Popa Rebeca 5 octombrie 2023 Reply
  5. Alina 15 octombrie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.