Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

ȘAPTE ARGUMENTE care demonstrează că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu

Dintre toate „cărțile sfinte”, care stau la baza unei credințe religioase, Biblia este cel mai frecvent atacată. Mulți privesc Biblia ca pe o carte veche și învechită – pentru alte vremuri. Putem avea încredere în conținutul ei? Mai este oare relevantă pentru secolul XXI?

Iată câteva argumente care susțin acest adevăr

1. Pretenția Scripturii

Biblia pretinde că este în întregime Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu. Nici o altă carte din lume nu are această pretenție.

2. Mărturia Mântuitorului

Domnul Isus Hristos a acceptat şi promovat realitatea istorică a Vechiului Testament (Matei 4:4), a acceptat existența istorică a personajelor biblice (Matei 19:3-5), a confirmat realitatea potopului (Matei 24:38-39), a acceptat ca fiind autentică istoria lui Iona (Matei 12:40), a folosit numeroase citate din Vechiul Testament (Luca 24:44).

3. Unitatea Bibliei

Deși a fost scrisă pe o perioadă lungă de timp, de autori de naționalitate diferită, în contexte diferite şi având nivele de pregătire diferite (regi, profeți, preoți, politicieni, medici, ciobani, agricultori, pescari, vameși) ea se prezintă ca o carte unitară. Mesajul ei central, ca un fir roșu de la Geneza până la Apocalipsa, este prezentarea Mântuitorului omenirii.

4. Profețiile împlinite

Biblia are un mesaj profetic. Ea abundă în profeții care s-au împlinit întocmai. Vechiul Testament prezintă cu mult timp înainte profeții care s-au împlinit în cele mai mici detalii cu privire la Isus Hristos. Nici o altă carte din lume nu se poate lăuda cu acest lucru.

5. Mărturia Bisericii

Biserica Primară a recunoscut autenticitatea şi canonicitatea Vechiului Testament. Septuaginta (traducerea în limba greacă a Vechiului Testament, realizată la Alexandria între anii 285-247 î.H) a fost acceptată de către Hristos şi urmașii Săi. În anul 397, la Sinodul de la Cartagina, Biserica a fixat canonul Noului Testament la cele 27 de cărți. Astfel Biserica primelor secole a recunoscut infailibilitatea Cuvântului Sfânt.

6. Superioritatea etică

Superioritatea etică a Sfintelor Scripturi plasează această carte deasupra oricărei alte cărți. Normele înalte de etică şi morală descrise pe paginile Bibliei scot în evidență caracterul divin al acestei cărți.

7. Puterea schimbării

Nici o altă carte nu a schimbat atâtea vieți şi nu a influențat atâtea destine ca Sfânta Scriptură. Impactul Bibliei în viața oamenilor şi influența ei asupra tuturor domeniilor vieții reliefează faptul că ea este mai mult decât o carte umană.

Biblia este o carte miraculoasă. Ea nu este nici învechită, dar nici modernă, ci mesajul ei străbate veacurile fiind unul etern.

Ionel Tuțac
Fondatorul Muzeului Bibliei

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.