15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă – Ziua 1: Asia de Sud – De unde provine Diaspora Hindusă?

Termenul de Asia de Sud este adesea utilizat în mod interschimbabil pentru a desemna fie India ca țară, fie subregiunea asiatică care include India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Bhutan, Maldive și, uneori, Afganistan.

Aproximativ 98% din cei 1,2 miliarde de hinduși de pe glob consideră subregiunea Asiei de Sud drept casa lor și puțin sub 95% dintre hindușii din lume locuiesc numai în India. 

Alți 1% dintre hindușii din lume locuiesc în țări precum: Indonezia (Bali), Malaezia, Regatul Unit și Statele Unite. Restul de 1% din Diaspora Hindusă este răspândită pe scară largă în întreaga lume. 

Majoritatea hindușilor identifică Asia de Sud ca fiind patria lor religioasă și consideră că originea hinduismului se află acolo. 

Mulți din hindușii din Asia de Sud nu cunosc niciun creștin, însă cunosc pe cineva care a părăsit regiunea. Hindușii care ajung să Îl cunoască pe Isus în străinătate pot deveni o mărturie puternică pentru familia și prietenii lor din Asia de Sud. Este probabil singurul mod în care majoritatea locuitorilor din Asia de Sud vor auzi vreodată Evanghelia. 

Diaspora Hindusă Globală s-a format, în general, pe parcursul a trei perioade: 

Prima perioadă, numită Diaspora Hindusă Antică, a determinat răspândirea hinduismului prin Asia de Sud-Est, în mare parte prin intermediul comerțului și al schimburilor culturale.

A doua perioadă, pe care o vom numi Diaspora Hindusă Veche, a dus la dispersare în principal prin acțiunile puterilor coloniale înainte ca India să obțină independența față de Imperiul Britanic, în 1947.

Cea de-a treia perioadă, pe care o numim Noua Diasporă Hindusă, a evoluat în mare parte în cei 75 de ani de când India și-a declarat independența. Această perioadă cuprinde în mare parte emigrația economică a hindușilor în alte părți ale lumii.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze patria popoarelor hinduse și ca hindușii să-L întâlnească pe Hristos și să răspundă cu credință, pentru a primi binecuvântarea Lui. Matei 5:45
  • Rugați-vă ca diaspora sud-asiatică să devină ca niște canale de apă vie, pentru ca Vestea Bună a lui Isus să curgă în zonele în care mărturia lui Hristos abundă către Asia de Sud, unde mulți sunt însetați. Romani 10:12-17
  • Rugați-vă ca hindușii din Asia de Sud să experimenteze lucrarea lui Dumnezeu prin credincioșii care locuiesc deja în această regiune și ca cei din diaspora din Asia de Sud care Îl întâlnesc pe Hristos să semene sămânța veștii bune a lui Isus înapoi în Asia de Sud. 1 Petru 3:15

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.