
Nici un om, dar mai ales un lider, nu are ce să dea dacă nu primește întâi. Mă refer aici la valorile interioare, caracter, revelații și viziune, credință și curaj, stabilitate spirituală și emoțională, identitate. Practic vorbind, toți suntem lideri și ar trebui să fim atenți ce și de unde primim. Să-ți conduci înțelept propria persoană prin viață, asta te face lider.
Am scris în ultimele săptămâni despre importanța de a fi atent la oamenii cu care te înconjori. Este esențial, de asemenea, să te uiți și în sus. Rugăciunea nu este neapărat religiozitate. Rugăciunea are legatură cu închinarea. Închinarea te transformă și te face asemenea celui căruia i te închini. Este important să înțelegi că tu, în realitate, te închini acelui lucru căruia ii dai cea mai mare parte a timpului tău în mintea și în inima ta.
Eu cred că, cea mai bună, dreaptă, corectă, longevivă și sănătoasă viziune se naște din rugăciune. În rugăciune îți găsești drumul, demnitatea, pacea, sănătatea mentală și spirituală, scopul și identitatea. În rugăciune, trecutul rămâne în trecut iar viitorul se aproprie mai repede. În rugăciune poți vedea cu altceva decât cu ochii. Cu ochii minții întotdeauna vezi mai departe, dincolo de ceea ce se vede.
În rugăciune, traumele din trecut se vindecă, capcanele din viitor sunt date la o parte, depresia își pierde puterea asupra ta iar tentațiile, ispitele și poftele se îndepărtează de tine. În rugăciune descoperim. Descoperim cine este El și cine suntem noi, ce are El și ce avem și noi, prin El. Rugăciunea este respirația sufletului. Timpul petrecut în rugăciune nu este niciodată risipit: s-ar putea ca în acest timp să fii surprins și să ai parte de cele mai interesante, revelatorii și sincere conversații pe care le poți avea pe parcursul unei zile.
Cine cere, va primi. Cine caută, găsește. Cine bate, i se va deschide, dacă cere cui trebuie, caută unde trebuie și bate la ușa care trebuie, cu perseverență, îndrăzneală și înțelepciune.
