15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă – Ziua a 4-a:  Hindușii din Africa de Sud

Între anii 1860 și 1911, sute de vapoare au transportat peste 150.000 de indieni, majoritatea hinduși, din orașele indiene Chennai și Kolkata, pentru a munci în colonia britanică Natal, în ceea ce astăzi este Africa de Sud.

Tot în această perioadă, mulți indieni liberi, inclusiv hinduși care erau meșteșugari și comercianți, au emigrat și ei și și-au construit o viață prosperă. Mulți dintre cei care au sosit ca muncitori sub servitute au ales, de asemenea, să rămână și au dobândit o formă de libertate, deși aveau să se confrunte cu o profundă discriminare timp de mulți ani de atunci înainte. 

În 1893, după ce a studiat dreptul la Londra și s-a întors în India pentru câțiva ani, Mahatma Gandhi, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în Africa de Sud unde a început să practice avocatura. El avea să își petreacă următorii douăzeci și unu de ani din viață în Africa de Sud, dezvoltându-și și rafinându-și politica sa de rezistență pașnică. 

Sub conducerea lui Mahatma Gandhi, indienii sud-africani au început să se opună opresiunii coloniale, agitându-se în special împotriva legilor nedrepte ale muncii și a practicilor crude ale sistemului de muncă sub servitute. După ce a reușit să organizeze cu succes comunitatea indiană din Africa de Sud, Gandhi s-a întors în cele din urmă în India și a devenit unul dintre cei mai importanți lideri ai luptei pentru libertate din această țară. În India, Gandhi este numit în mod popular Părintele națiunii. 

Astăzi, peste o jumătate de milion de hinduși consideră Africa de Sud ca fiind acasă. Aceștia au format o comunitate numeroasă în orașul Durban, care a fost numit cel mai mare oraș indian din afara Indiei. 

În ultimii ani, un număr semnificativ de hinduși sud-africani s-au întors la Hristos. Cu toate acestea, mai este încă multă muncă misionară de făcut printre hindușii din Africa de Sud.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru credincioșii din Africa de Sud, ca ei să descopere și să îmbrățișeze oportunitățile de a-L mărturisi pe Hristos prietenilor și vecinilor lor hinduși. Coloseni 4:5-6
  • Rugați-vă pentru hindușii din diaspora care au relații apropiate cu ucenicii lui Hristos să experimenteze puterea lui Hristos în propriile lor vieți și familii. Luca 7:2-10
  • Rugați-vă ca hindușii sud-africani care s-au întors la Hristos, să fie încurajați să-și exploreze rădăcinile îndepărtate din Asia de Sud și ca Domnul să le pună pe inimă dorința de a împărtăși vestea bună a lui Isus acolo, printre strămoșii lor. Romani 10:14-15

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.