15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă – Ziua a 6-a: Ziua Moștenirii Indiene

Portrait Of Young Indian Woman With Colored Face Dancing During Holi

Ziua Moștenirii Indiene, numită uneori și Ziua Sosirii Indiene sau Ziua Comemorării, este o sărbătoare celebrată în zile diferite în țările și regiunile care au primit hinduși din vechea diasporă prin intermediul sistemului de muncă sub servitute în timpul ocupației coloniale. Printre locurile care respectă această sărbătoare se numără: Fiji, Africa de Sud, Mauritius, Grenada, Guyana, Trinidad și Tobago, Jamaica, Saint Vincent și Grenadine. 

În această zi de sărbătoare, sosirea primilor muncitori sub servitute din Asia de Sud este recunoscută și sărbătorită prin parade, slujbe religioase însoțite de rugăciune și alte manifestări culturale. Aceste sărbători au rolul de a recunoaște contribuțiile aduse de comunitatea majoritar hindusă la comunitățile din care fac parte acum. Există o dorință tot mai crescută de a discuta despre dificultățile cu care s-au confruntat comunitățile de hinduși în trecut și de a se bucura de  roadele aduse prin depășirea acestor dificultăți în multe dintre aceste comunități.

Această sărbătoare s-a extins și în alte țări cu o populație hindusă numeroasă, pentru a celebra sosirea și contribuțiile diasporei hinduse în multe societăți diferite. Grupurile diasporei hinduse doresc să își recunoască identitatea unică și să promoveze evenimente care să recunoască provocările și succesele cu care primele valuri de migranți s-au confruntat în procesul de migrație și de integrare în noile lor cămine, societăți și comunități. 

Aceste zile speciale sunt o ocazie minunată pentru credincioși de a se apropia și de a celebra marea diversitate a popoarelor care există pe pământ.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă ca hindușii din națiunile care sărbătoresc Ziua Moștenirii Indiene să întâlnească credincioși care să împărtășească dragostea lui Isus cu comunitatea lor. Luca 10:27
  • Rugați-vă ca pacea să domine în diversele comunități în care trăiesc hindușii și ca un spirit de sărbătoare, mai degrabă decât de dezbinare, să prevaleze, deoarece Dumnezeu nu arată părtinire, ci îndurare către orice națiune care se teme de El și face ceea ce spune El. Faptele Apostolilor 10:34
  • Rugați-vă ca ucenicii lui Hristos să fie călăuziți de Duhul Sfânt pentru a găsi modalități de a lua parte la sărbători și ca ei să depășească diferențele culturale pentru a împărtăși vestea bună a lui Isus. Matei 25:31-46.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.