15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă – Ziua a 11-a: Statele Unite

Odată cu sunetul clopoțelului școlii, Pooja își adună în tăcere cărțile. Urca în autobuz și sta singură, evitând contactul vizual cu ceilalți elevi. La stația ei, Pooja coboară cu un oftat de ușurare. Din nou, nimeni – în afară de învățătoarea ei, nu a vorbit cu ea. Astăzi nimeni nu și-a bătut joc de numele ei, prânzul ei sau originea ei.

De îndată ce Pooja deschide ușa casei, simte că mama ei a prăjit ceva mai devreme. Mama și tatăl ei sunt, ca de obicei, la motel, pregătind camerele, ocupându-se de oaspeții proaspăt sosiți și făcând reparații. Părinții ei sunt mândri că dețin propria afacere, care are recenzii excelente, dar Pooja și-ar dori să nu trebuiască să trăiască într-un oraș atât de mic. Într-un oraș mai mare poate ar întâlni și alți indieni, chiar și alți gujarati sau colegi mai prietenoși.

Gujarati au o istorie lungă în ce privește implicarea în comerțul internațional și în afaceri, astfel încât există comunități gujarati mari și stabile în multe țări. Cu toate acestea, în Statele Unite, aproximativ 4 din 10 hoteluri și un procent semnificativ din toate stațiile de benzină și magazine alimentare mici sunt deținute de gujarati. Ca rezultat, multe zone rurale și orașe mici din America au câte o familie gujarati. Populația hindusă din Statele Unite este de aproximativ 3,3 milioane.

Gujarati se numără printre grupurile etnice cel mai puțin evanghelizate, cu mai puțin de unul dintr-o mie de gujarati care-L urmează pe Hristos. Cine va împărtăși Vestea Bună a lui Dumnezeu cu gujarati precum Pooja?

În anul 1965, Statele Unite a adoptat Legea privind Imigrația și Naționalitatea, care a deschis ușa pentru o populație mult mai diversificată. Gujarații, precum familia lui Pooja, contribuie în mod semnificativ acolo unde locuiesc acum.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-L pe Dumnezeu să trimită mai mulți misionari, care să lege relații cu persoanele de etnie gujarati. Rugați-vă ca afacerile și casele populației de gujarati să devină locuri de pace și vindecare. Luca 10:2-9
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă oportunități pentru creștini, de a intra în discuție cu proprietarii de afaceri gujarati care au întrebări spirituale. Faptele Apostolilor 8:26-31
  • Rugați-vă pentru copiii imigranților de origine gujarati, ca să afle că sunt iubiți în mod deplin de Creatorul lor. Rugați-vă ca planurile bune ale lui Dumnezeu pentru viețile lor să devină clare pentru ei. Psalmul 139:13-16

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.