Temele și vorbitorii Conferinței „Marele Mandat” de la Viena

O zi unică și edificatoare pentru diaspora românească din Viena! Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, creștinii din Viena se întâlnesc în jurul Scripturii pentru adâncirea în cea mai importantă poruncă lăsată de Isus: „Marea Trimitere!”.

Agenda Conferinței: „Marele Mandat – Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile” include subiectele:

„Evanghelizarea și Biserica”

Este prima sesiune prezentată de Luca Muscianese. Acesta va prezenta principiile evanghelizării și felul în care putem fi buni martori a harului lui Dumnezeu pentru alții dintr-o perspectivă biblică. Aceste principii vor putea fi aplicate ușor într-un context austriac.

„Înțelegându-L pe Dumnezeu, pe noi înșine și națiunile în lumina Marii Lui Trimiteri”

Este sesiunea potrivită pentru fiecare membru al bisericii. Participanții vor fi provocați să vadă evanghelizarea și Marea Trimitere prin ochii Marelui Leu din Iuda! Vino și fii încurajat de istorisirile și imaginile împărtășite de Ron și Carrie Lindsey – misionari ai Ethnos360.

„Pre-Evanghelizarea Aplicată într-un Context Multi-Cultural”

Sesiunea aceasta va fi prezentată de către misionarii care au lucrat cu un grup de oameni îndepărtați de civilizație din Papua Noua Guinee. Vom vedea cum metoda folosită pentru pre-evanghelizare este aplicabilă în toate culturile – inclusiv în Austria.

„De la Canibali la Hristos – O abordare cronologică a Evanghelizării”

Evanghelizarea făcută într-un mod cronologic ne-a fost modelată pentru noi de Hristos (vezi Luca 24:25-27). Ron Lindsey va împărtăși cum grupul de oameni tribali denumiți Siawi din Noua Guinee au fost convertiți de la canibalism la Hristos! Aceasta este o mărturie grozavă a felului în care Dumnezeu a lucrat în viețile acestor oameni. Veți vedea că metoda evanghelizării într-un mod cronologic este aplicabilă oricărei culturi, inclusiv cea Austriacă.

DESPRE VORBITORI

Despre Ron și Carrie Lindsey sunt membrii cu vechime ai organizației Ethnos360. În perioada 1984-2002 au slujit în Papua Noua Guinee. În primă fază, aceștia au trăit într-un cadru îndepărtat de civilizație unde au fost niște plantatori pionieri de biserici în tribul Siawi. Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat în inimile localnicilor și mulți au ajuns să fie convertiți de la viziunea animistă asupra lumii la Hristos. Astăzi cu ajutorul mai multor prezbiteri băștinași continuă să funcționeze o biserică sănătoasă în acel loc.

Din 2002 până în 2022 cuplul Lindsey slujesc la Institutul Biblic Ethnos360 din Wisconsin, SUA. În 2023, familiile lui Ron Lindsey și Luca Muscianese au dat startul unui nou centru de recrutare Ethnos360 în România.

Luca și Lavi Muscianese sunt foști membrii ai bisericii baptiste Emanuel din Viena. Aceștia au frecventat Facultatea Ethnos360 din Marea Britanie din anul 2014 până în anul 2017. Luca și Lavi sunt și ei la rândul lor membrii ai Ethnos360 aflându-se pe picior de plecare în zona Asia-Pacific. Își doresc să fie plantatori de biserici și traducători de biblii. Se așteaptă să plece pe câmpul de misiune anul viitor. Până atunci, ei asistă la începerea unui nou centru de recrutare Ethnos360 în România. Lavi este româncă și Luca este italian.

Nu pierdeți această ocazie unică de a vă odihni în explorarea Scripturii și a vă reaminti Marea Chemare pe care o avem cu toții, de a împărtăși această Veste Bună la toate neamurile, până la marginile pământului.

Notați în agendă, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 09:00 la Van Der Nüll Gase 69-71, 1100 Viena. Pentru mai multe detalii, accesați Pagina Evenimentului AICI!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.