15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă – Ziua a 12-a: Canada

Când era mai tânăr și încă necăsătorit, Venkat s-a mutat într-o altă țară. În noul său oraș nu cunoștea pe nimeni din Tamil Nadu. Cu ocazia festivalului Diwali, a vizitat un templu hindus din apropiere. Deși s-a bucurat de petarde și de artificii, o plimbare scurtă prin templu i-a confirmat că nu era deloc familiarizat cu tradițiile de închinare de acolo, deoarece templul pe care l-a vizitat aparținea unei alte tradiții hinduse.

Mai târziu, în același an, în timpul Crăciunului, s-a întrebat ce anume fac creștinii în timpul acestui festival, deoarece colegii săi de muncă vorbeau în principal despre planurile lor de vacanță.

Cu ocazia festivalului Pongal din mijlocul lunii ianuarie, unul dintre cele mai mari festivaluri din Tamil Nadu, Venkat a lucrat ca de obicei. Seara, a gătit câteva din preparatele tradiționale cu orez. În timp ce mânca singur în apartamentul său, a decis să îi ceară părinților să îi găsească o soție. Anul viitor, ar putea să sărbătorească Pongal alături de ea.

Majoritatea festivalurilor din lumea hindusă implică o atmosferă de petrecere: o zi liberă de la lucru, decorarea casei, purtarea hainelor noi, degustarea unor preparate speciale, schimbul de cadouri sau alte semne de apreciere, muzică și dans. Multe festivaluri au, de asemenea, tradiții care evidențiază relațiile dintre membrii familiei. De exemplu, părinții și bătrânii nepalezi își binecuvântează copiii în timpul sărbătorii Dashain. Surorile și frații își arată dragostea oferindu-și unii altora brățări în timpul zilei de Raksha Bandhan.

Pentru mulți hinduși, afirmarea acestor relații stă la baza acestor festivaluri. În zilele lor preferate de sărbătoare, mulți imigranți hinduși sunt copleșiți de durerea de a fi departe de comunitatea pe care au lăsat-o în urmă.

Similar Statelor Unite, Canada a văzut o creștere semnificativă a imigranților hinduși după ce a schimbat politica sa de imigrare în anul 1976. Acest lucru a dus la o creștere a comunității hinduse în Canada, care probabil va depăși în curând un milion de membri.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă ca Isus să le dea fiecărui imigrant hindus cel puțin doi prieteni apropiați care să-i ajute să experimenteze mai mult din iubirea și harul lui Dumnezeu. (Eclesiastul 4:9-12)
  • Rugați-vă pentru urmașii lui Hristos, ca aceștia să-i invite pe vecinii lor hinduși la sărbătorile de familie și să se intereseze despre festivalurile lor preferate. (Coloseni 2:16-17 sau Coloseni 3:17)
  • Rugați-vă ca bisericile și creștinii să găsească modalități de a include imigranții hinduși în sărbătorile congregaționale și de a-și deschide casele lor pentru ei, mai ales în perioadele în care le este dor de casă. (Estera 9:22)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.