Gândul de Duminica cu Cristian Galea: Viața trece repede


Viața trece repede. Îmi place foarte mult să ascult și să povestesc cu oamenii, auzind și descoperind astfel multe povești de viață. După ce începi să-i cunoști mai bine, sunt unii de care vrei să te apropii, să ți-i faci prieteni, să construiți încredere și respect. Însă mai există o categorie de oameni, cei care cu cât îi cunoști mai mult, cu atât simți că vrei să te îndepărtezi de ei.

Frumusețea interioară, blândețea vorbei, dorința de a face bine întâi altora, capacitatea de a asculta și puterea de a-i îmbogăți sufletește pe alții îi face pe oameni frumoși și doriți să fie alături. Egoismul, dorința de manipulare, câștig și interes propriu, veșnica autocompătimire și autovictimizare, minciuna și înșelătoria, mândria și lăcomia, lipsa de vulnerabilitate și imposibilitatea manifestării emoțiilor îi face pe oameni neatractivi și respingători.

Viața trece repede, fii foarte atent pe cine ții aproape de tine. Noi, oamenii, avem capacitatea unică să putem lua decizii atât cu mintea cât și cu inima, de cele mai multe ori fiind dificil să hotărăști cu care. Azi, în zgomotul prea mare din jur, cred că inima știe mai bine ce ar trebui să facem. Deși toți avem ochi, nu toți vedem. Deși toți avem urechi, puțini aud.

Fă ceea ce trebuie să faci, fă ceea ce e corect, lasă-te condus de curaj și înfruntă-ți fricile. Verbalizează-ți pașnic gândurile și emoțiile, ia deciziile pe care știi că ar trebui să le iei. Spune adevarul în dragoste și eliberează-te. Chiar dacă ai avut parte de răni și trădări, iubește și lasă-te iubit sau iubită. Mergi mai departe și nu renunța. Îndepărtează-te de oamenii care ți-au secătuit viața. Dacă ai învățat ceva, ai grijă să nu-ți uiți lecțiile. Nu ține cont de bârfele celor cărora oricum nu le pasă de tine.

Viața trece repede, fă ceea ce trebuie să faci.

#gânduldeduminică
#aradulfericit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.