Lee Strobel: Dovezile pe care le oferă biologia și astrofizica indică clar spre Dumnezeul Bibliei

Călătoria lui Lee Strobel de la jurnalist ateu la apologet creștin a fost povestită în formă literară și chiar ca și o piesă de teatru prin „The Case for Christ” („Pledoarie pentru Hristos”), prolificul autor și predicator continuând să împărtășească Evanghelia de-a lungul carierei sale de mai multe decenii.

Ultima inițiativă a lui Strobel este reprezentată de o carte scrisă într-un stil convingător și intitulată „Is God Real?: Exploring the Ultimate Question of Life” („Este Dumnezeu real?: Explorând cea mai importantă întrebare din viață”)- o carte care sondează cea mai presantă întrebare a umanității.

Strobel a declarat că ideea pentru ultima sa carte a venit dintr-o sursă incitantă.

„Editorul cărții a descoperit ceva interesant”, a declarat el pentru CBN Digital. „El mi-a spus: ‘Am descoperit că de 200 de ori pe secundă, 24 din 24 de ore, cineva de pe planeta Pământ tastează într-un motor de căutare pe calculator sau pe un dispozitiv mobil, practic întrebarea: ‘ Este Dumnezeu real?’. Și mi-a spus: ‘De ce n-ai scrie o carte care să abordeze acest subiect?’”.

Strobel a spus că i-a plăcut ideea și a acceptat oferta editorului său, și a început să dedice o perioadă mare de timp cercetând și căutând dovezile oferite de știință, istorie și filozofie care indică spre adevărul creștinismului.

„Am găsit o adevarată bucurie în cercetarea făcută pentru această carte, deoarece cred că există o curiozitate reală în cultura noastră cu privire la cine este Dumnezeu”, a spus Strobel. „Cred că este de datoria creștinilor să… fie întotdeauna pregătiți să dea un răspuns oricui ne va cere socoteală de nădejdea care este în noi, dar să o facem cu blândețe și teamă.” (1 Petru 3:15)

Strobel a precizat că afirmațiile generalizate ale ateilor că „Dumnezeu nu există” pur și simplu nu au niciun suport, indiferent unde se situează oamenii pe scara teologică.

„Un lucru care nu poate fi spus de nimeni în mod legitim este: ‘Nu există dovezi pentru Dumnezeu’. Poți spune: ‘Nu cred în dovezi’. Poți spune: ‘Resping aceste dovezi’. Poți spune: ‘Sunt mai deștept decât acele dovezi’, dar nimeni nu poate spune cu onestitate că nu există dovezi”.

Prolificul autor a declarat că descoperirile din astrofizică despre originea universului și alte aspecte cosmologice au oferit noi perspective care, în opinia sa, indică existența unui Creator.

Chiar și biologia și ADN-ul, a spus el, indică „în mod convingător nu doar existența unui Creator, ci chiar a unui Creator care corespunde unei descrieri a Dumnezeului descris în Biblie”.


La finalul interviului, Strobel a spus că Dumnezeu i-a transformat atât de radical viața cu ani în urmă, încât misiunea lui în viață este aceea de a-L onora pe Domnul.

„Vreau să-mi petrec restul vieții ajutându-i pe oameni să-L cunoască pe Isus și să aibă o relație personală cu El. Este singurul modprin care ușile cerului li se vor deschide.”

Cartea este disponibilă (deocamdată doar în limba engleză) pe site-uri precum Amazon, unde poate fi achiziționată și în format electronic.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.